Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Στάχτη έγιναν χιλιάδες φάκελοι με τις αιτήσεις για τις κάρτες του ΟΑΣΑ

Στάχτη έγιναν χιλιάδες φάκελοι με τις αιτήσεις και τα στοιχεία για την έκδοση προσωποποιημένων καρτών του ΟΑΣΑ, κατά τον εμπρησμό που προξένησαν άγνωστοι στις αρχές Δεκεμβρίου, στο
κέντρο υποδοχής των αιτήσεων και της έκδοσης των νέων ηλεκτρονικών καρτών στο κτίριο του ΗΣΑΠ στην Καλλιθέα. 
Τα ξημερώματα του Σαββάτου 2 Δεκεμβρίου άγνωστοι έσπασαν το παράθυρο και πέταξαν αναμμένο στουπί.Τότε οι υπεύθυνοι, διευκρίνιζαν ότι τα στοιχεία των πολιτών που κάηκαν μαζί με τις κάρτες και τα κομπιούτερ υπάρχουν και σε άλλα αρχεία και οι κάρτες θα επανεκδοθούν. 
Σήμερα αποκαλύπτεται ότι υπήρξε ολοσχερής  καταστροφή των στοιχείων που είχαν αποσταλεί σε φακέλους στον Οργανισμό.
Η διοίκηση του ΟΑΣΑ ενημέρωσε συγκεκριμένα την ΟΤΟΕ που είχε αποστείλει χιλιάδες φακέλους για μαζική έκδοση καρτών ότι πρέπει 
Με επιστολή του διευθύνοντα συμβούλου Γιάννη Σκουμπούρη, ο Οργανισμός αποκαλύπτει την καταστροφή των δεδομένων και καλεί τα μέλη της να προχωρήσουν σε επανυποβολή των στοιχείων στα εκδοτήρια του ΟΑΣΑ.
«Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στο κέντρο το οποίο έχει δημιουργηθεί για την εκτύπωση προσωποποιημένων καρτών με μαζικό τρόπο μετά από ενέργεια  δολιοφθοράς προκλήθηκε καταστροφή στο σύνολο των εγγράφων με τα στοιχεία των προς προσωποποίηση φακέλων που φυλάσσονταν εκεί» αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Σκουμπούρης.
Ο αριθμός των φακέλων που εκτιμάται ότι χάθηκαν στα αποκαΐδια υπολογίζεται σε τουλάχιστον 3.000 από τις 5.000 κάρτες που εκδίδει ετησίως η ΟΤΟΕ.

Τι έλεγε η πρώτη ανακοίνωση του ΟΟΣΑ  για το περιστατικό:
Τα ξημερώματα του Σαββάτου «άγνωστοι» προσπάθησαν να πυρπολήσουν ένα από τα κέντρα υποδοχής των αιτήσεων και της έκδοσης των νέων ηλεκτρονικών καρτών, στο πλαίσιο της εφαρμογής του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.
Οι επιδρομείς έσπασαν παράθυρο των γραφείων και πέταξαν αναμμένο στουπί στο εσωτερικό τους επιχειρώντας να το κάψουν ολοσχερώς. Η άμεση επέμβαση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής, αποσόβησε τα χειρότερα και ήδη διενεργείται από τις αρμόδιες αρχές προανάκριση για τις συνθήκες που συνέβη το περιστατικό και την αποκάλυψη των δραστών.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ο ΟΑΣΑ και οι εργαζόμενοι του Ομίλου καταγγέλλουμε την επίθεση αυτή. Το ίδιο πιστεύουμε ότι κάνουν και οι εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας που αγκαλιάζουν καθημερινά και περιβάλλουν με την εμπιστοσύνη τους το έργο αυτό εκσυγχρονισμού των δημόσιων αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας.
Δηλώνουμε ότι καταδικάζουμε απερίφραστα τη βία που ασκήθηκε και η οποία στερείται κάθε κοινωνικής νομιμοποίησης. Παράλληλα υπογραμμίζουμε ότι οι εκτεταμένες και ηθικά απαράδεκτες πρακτικές των κυκλωμάτων με τα πλαστά εισιτήρια και την αφαίμαξη του δημόσιου πλούτου τελείωσε και σύντομα πολλοί θα έλθουν αντιμέτωποι με την αλήθεια και τη δικαιοσύνη.
Το ηλεκτρονικό εισιτήριο και η διαφάνεια είναι εδώ και ήρθαν για να μείνουν.
Ο,τι κι αν κάποιοι επιχειρούν να κάνουν για να συντηρήσουν την αδιαφάνεια και τα οφέλη τους από παραβατικές και παράνομες δραστηριότητες.

thetoc.gr
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια