Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ακόμη ένας αττικάρχης κόπηκε - Το παρασκήνιο πίσω από την αποστρατεία Ασημακόπουλου

Είναι ο δεύτερος αττικάρχης που κόβεται από την επετηρίδα. Ο υποστράτηγος Αλκιβιάδης Ασημακόπουλος πρόσθεσε το όνομα του πίσω από εκείνο του κ. Γιάννη Λιούκα, ο οποίος όμως
τότε διαγράφηκε εξαιτίας -κατά γενική ομολογία- πολιτικών συνθηκών. Ήταν σε σύγκρουση με το τότε αγαπημένο παιδί της επερχόμενης -τότε- νέας κυβερνητικής τάξης και πλήρωσε το μάρμαρο. Ακριβώς έξω από το μαρμάρινο δάπεδο της εισόδου της ΓΑΔΑ, όπου διεκδίκησε ως οικοδεσπότης το δικαίωμα της υποδοχής του ante portas τότε πρωθυπουργού. Ο κ. Λιούκας "αποκαταστάθηκε" εκ των υστέρων ως β' υποδιοικητής της ΕΥΠ, θέση που εξακολουθεί να διατηρεί.

Γιατί όμως κόπηκε ο μέχρι πριν από λίγες ώρες αττικάρχης, Αλκιβιάδης Ασημακόπουλος; Η αλήθεια είναι ότι επιχείρησε να "σπείρει" καινά δαιμόνια στην ΓΑΔΑ και ν' ανατρέψει κατεστημένες αντιλήψεις. Άστοχο; Εκ του αποτελέσματος αναμφίβολα ναι.

Δεν είχε όμως αρνητικό πρόσημο η πρόθεση. Αυτό το πήρε ο τρόπος. Και ο τρόπος όπως κοινά πανθομολογείται δεν ήταν ο ενδεδειγμένος. Και του υποσημειώθηκε ένθεν κακείθεν πολλές φορές. Όταν τοποθετήθηκε πέρσι στην κορυφαία αυτή θέση, πολλοί, μίλησαν για τη δικαίωση του Άλκη. Ενός πιστού και υπομονετικού στρατιώτη.

Στον κ. Ασημακόπουλο χρεώνεται επίσης ακόμη ένα λάθος, πέρα από την όποια συμπεριφορά. Όλοι στην ηγεσία σεβάστηκαν κι ενδιαφέρθηκαν για την ασθένεια του. Τα μέτρα για το Πολυτεχνείο και μεγάλη σειρά στρατηγικού σχεδιασμού για κρίσιμα θέματα και διαδηλώσεις, εκπονήθηκαν από τον υποστράτηγο Χρήστο Παπαζαφείρη (νέος αττικάρχης) και τους συνεργάτες του και μάλιστα με απόλυτη επιτυχία. Ο κ. Ασημακόπουλος ανάρρωσε παραμονές της 17 Νοέμβρη και του ζητήθηκε να μην παρουσιαστεί στο κέντρο επιχειρήσεων από τη στιγμή που άλλοι σχεδίασαν τα μέτρα, αλλά ν' αναλάβει καθήκοντα την επομένη της επετείου. Δεν το έκανε και δυσαρέστησε. Βέβαια αυτός ήταν ο αττικάρχης και προφανώς θεώρησε ότι θα έπρεπε ν' αναλάβει την ευθύνη είτε της επιτυχίας, είτε όμως της αποτυχίας.

Του ευχόμαστε τα καλύτερα.


_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια