Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Θεοδωράκης: Είναι έγκλημα αυτό που αφήνουμε να συμβαίνει στο Πολυτεχνείο

Στην άθλια εικόνα που παρουσιάζει το Πολυτεχνείο, το οποίο έχει υποστεί τεράστιες καταστροφές και ανέδειξε ως θέμα στο πρωτοσέλιδό της η «Καθημερινή», σχολίασε με ανάρτησή στο προφίλ του στο Facebook ο επικεφαλής του «Ποταμιού» Σταύρος Θεοδωράκης.

Στην ανάρτησή του ο κ. Θεοδωράκης παραθέτει φωτογραφίες από ένα καμένο αυτοκίνητο και απομεινάρια από χειροβομβίδες κρότου λάμψης, θλιβερά κατάλοιπα των συχνών επιθέσεων κουκουλοφόρων εναντίον των αστυνομικών που εκτελούν υπηρεσία στην περιοχή.

«Περπατώντας στη συννεφιασμένη Αθήνα και μπαίνοντας στην αυλή του Πολυτεχνείου σε πιάνει κατάθλιψη. Καμία ομορφιά, πουθενά. Ούτε σε μια γωνίτσα. Πεταμένες μπογιές στους τοίχους, μουτζούρες, σπασμένα παράθυρα, αποκαΐδια, σκουπίδια και πολεμοφόδια του χουλιγκανικού αγώνα. Οι κάτοικοι της περιοχής, φοβισμένοι, σου μιλούν για τις σιδεριές που συνεχώς προσθέτουν και την απαγόρευση κυκλοφορίας μόλις πέσει η νύχτα. Τα λουκέτα κάθε μέρα και περισσότερα. Και οι φοιτητές να μειώνουν συνεχώς τον χρόνο παραμονής τους στην περιοχή», αναφέρει ο κ. Θεοδωράκης.



Όπως τονίζει ο κ. Θεοδωράκης, αυτό που αφήνουμε να συμβεί στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο είναι έγκλημα, καθώς πλέον στο άκουσμα του ονόματος του, όλοι σκέφτονται φωτιές, μολότοφ, πετροπόλεμο, καταστροφές, δακρυγόνα και πολεμικά πλάνα στις τηλεοράσεις και στο διαδίκτυο.

«Οφείλουμε να αντιδράσουμε. Οφείλουμε να αντεπιτεθούμε. Οι συμμορίες δεν μπορεί να καθορίζουν τη ζωή στις γειτονιές και τα πανεπιστήμια. Πρέπει να προστατεύσουμε ανθρώπους, κτίσματα και την πολιτιστική μας κληρονομιά» σημειώνει.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ποταμιού «Κόμματα, Δήμος, κυβέρνηση, πανεπιστημιακή κοινότητα, κάτοικοι πρέπει να πάρουμε μαζί τις μεγάλες αποφάσεις που θα κάνουν την περιοχή ξανά ζωντανή και όμορφη. Και αφού η κυβέρνηση αδιαφορεί, ας πάρει την πρωτοβουλία ο Δήμος.

«Το Ποτάμι έχει συγκεκριμένες προτάσεις - τις έχουμε πει εδώ και 2 χρόνια στον Γιώργο Καμίνη. Ας ετοιμαστούν και όλοι οι υπόλοιποι και ας συναντηθούμε. Τουλάχιστον αυτοί που η αδιαφορία δεν μας ταιριάζει. Χωρίς κομματικά παιγνίδια, χωρίς πολιτικαντισμούς, χωρίς επικοινωνιακές φανφάρες. Με τολμηρότητα, γνώση και αγάπη για την περιοχή, τους φοιτητές της χώρας και τους κατοίκους των Εξαρχείων» καταλήγει ο Σταύρος Θεοδωράκης.

πηγή: enikos


_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια