Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αντιμετωπίστε φυσικά τον πόνο στο αυτί! Πότε πρέπει να απευθυνθείτε σε γιατρό;



Ο πόνος στο αυτί είναι πολύ συνηθισμένος, ειδικά στα παιδιά, που μπορεί να επιβαρύνει αρκετά την καθημερινότητά μας.

Μπορεί να είναι οξύς, βουβός, με αίσθημα καύσου, σταθερός ή αυξομειούμενος. Δείτε πώς θα θεραπεύσετε το σύμπτωμα για να ανακουφιστείτε γρηγορότερα από τον πόνο του αυτιού.

Ο πόνος προκαλείται συχνά από μόλυνση του αυτιού, ενώ άλλες αιτίες περιλαμβάνουν βλάβη στο αυτί, συσσώρευση κυψελίδας, ενσφήνωση μικρού αντικειμένου στο αυτί και λοίμωξη λαιμού.

Ο πόνος συχνά υποχωρεί εντός ολίγων ημερών, δείτε όμως τι μπορείτε εν τω μεταξύ να κάνετε στο σπίτι για ταχύτερη ανακούφιση.

Τζίντζερ

Το τζίντζερ έχει φυσικές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και μπορεί να καταπραΰνει τους πόνους στο αυτί. Βάλτε λίγο έλαιο τζίντζερ, το οποίο έχετε ζεστάνει, στο εξωτερικό κανάλι του αυτιού. Μην το βάζετε μέσα στο αυτί.


Ζεστές κομπρέσες

Οι ζεστές κομπρέσες χρησιμοποιούνται γενικά για την ανακούφιση του πόνου και το ίδιο ισχύει και τον πόνο στο αυτί. Τοποθετήστε μια ζεστή κομπρέσα πάνω στο αυτί που σας πονάει και αφήστε την να δράσει για λίγα λεπτά.

Χειροπρακτική

Ένας χειροπράκτης μπορεί να βοηθήσει στην υποχώρηση του πόνου στο αυτί, όπως συμβαίνει και με τον πόνο στη μέση. Σχετική μελέτη έδειξε ότι από τους 93 πάσχοντες από πόνο στο αυτί, σε ποσοστό 43% είδαν βελτίωση μετά από 1-2 συνεδρίες.

Πότε να συμβουλευτείτε γιατρό
  • Αν εσείς ή το παιδί σας έχετε και άλλα συμπτώματα, όπως πυρετό, εμετό, οξύ πονόλαιμο, οίδημα γύρω από το αυτί ή εκκρίσεις από το αυτί.
  • Αν έχει κολλήσει κάτι στο αυτί του παιδιού.
  • Αν ο πόνος δεν υποχωρεί εντός λίγων ημερών.


Πηγές: express.co.uk, onmed.gr
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια