Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τα «ψωμάκια» των εγκύων αποδεικνύονται απαραίτητα για την ανάπτυξη του εγκεφάλου του εμβρύου!



Οι καμπύλες  των γυναικών στα.. επίμαχα σημεία των γλουτών, τα γνωστά σε όλους μας «ψωμάκια», φαίνεται να παίρνουν «συγχωροχάρτι».

Μετά από έρευνα του πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ, οι ερευνητές θεωρούν το λίπος στις περιοχές αυτές αποθήκη πολύτιμου υλικού για την οικοδόμηση του εγκεφάλου του μωρού.

Μάλιστα τα τελευταία χρόνια μελέτες δείχνουν ότι το λίπος με τα ευεργετικά οξέα ωμέγα-3 συντείνουν στην ανάπτυξη του εγκεφάλου τόσο κατά τη διάρκεια της εμβρυικής όσο και της μεταγεννητικής περιόδου. Το λίπος αυτό φαίνεται, σύμφωνα με τις έρευνες, να είναι «πλούσιο» στις συγκεκριμένες «καμπύλες», οι οποίες γοητεύουν πολλούς άνδρες και το οποίο η γυναίκα φαίνεται να συσσωρεύει εκεί, θέτοντας συγχρόνως υποθήκη για ένα πιο… έξυπνο παιδί.

Αν και δείχνει επιεικής αν η γυναίκα διαθέτει τα συνηθισμένα «ψωμάκια» της στους γλουτούς ή τα οπίσθια, ωστόσο η σύσταση του Μαιευτήρα-Χειρουργού Γυναικολόγου Δρος Νικόλαου Σκαρτάδου είναι η γυναίκα να μην παίρνει περισσότερα από 12 κιλά συνολικά στη διάρκεια της εγκυμοσύνης της.

«Είναι γνωστό ότι το λίπος έχει κακή «εικόνα» και συνήθως η πρώτη μας αντίδραση είναι να το… ξορκίσουμε. Η αλήθεια όμως είναι πως το λίπος είναι απαραίτητο στη διατροφή μας και ειδικά στη διατροφή της εγκύου, γιατί είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη του εμβρύου και ειδικά του εγκεφάλου του»,  τονίζει σχετικά ο κ. Σκαρτάδος.

Και προσθέτει: «Όπως όμως κάθε τι στη ζωή μας πρέπει να χαρακτηρίζεται από μέτρο, έτσι και στον τομέα διατροφής της εγκύου και θα επιτρέψουμε ό,τι ωφελεί αλλά και θα απαγορέψουμε κάθε τι που ενδεχόμενα βλάψει». Αν και δείχνει να ενστερνίζεται την άποψη για το σημαντικό ρόλο του λίπους, ο κ. Σκαρτάδος διευκρινίζει πως «η μέριμνά μας πρώτιστα είναι να έχουμε μια φυσιολογική εγκυμοσύνη χωρίς προβλήματα και μια φυσιολογική γέννα χωρίς καμία επιπλοκή που ενδεχόμενα προκύψει από παχυσαρκία».


Πηγή: now24.gr
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια