Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ο λόγος που τα σκυλιά τινάζουν τα πόδια τους αφού κάνουν την ανάγκη τους!



Όσοι έχουν κατοικίδια, δεν είναι λίγες οι φορές που παρατηρούν συμπεριφορές και συνήθειες που δεν καταλαβαίνουν τι σημαίνουν.

Αυτό μπορεί να συμβαίνει στο σπίτι ή ακόμα και στη βόλτα τους. Όπως όταν κυνηγάνε την ουρά τους σε άκυρες στιγμές ή όταν παίζεις μαζί τους.

Σίγουρα όμως θα έχεις παρατηρήσει ότι πολλές φορές τινάζουν το πόδι τους αφού τελειώσουν την ανάγκη τους. Αν το έχεις προσέξει σίγουρα θα έχεις αναρωτηθεί γιατί το κάνουν και θα έχεις προσπαθήσει να το εξηγήσεις καταλήγοντας σε διάφορες εκδοχές. Τι πραγματικά συμβαίνει όμως;

Γιατί τα σκυλιά τινάζουν τα πόδια τους μετά την ανάγκη τους;

Τα σκυλιά έχουν αδένες που βρίσκονται στα πόδια τους και απελευθερώνουν φερομόνες τινάζοντας το πόδι τους. Όπως όταν γρατζουνάν το έδαφος για να απελευθερώσουν εδαφικό άρωμα. Με την κίνηση αυτή, που κλωτσάνε προς τα πίσω, αφήνουν τα άλλα σκυλιά να ξέρουν ότι διεκδικούν την περιοχή τους.

Αυτή η κίνηση όμως δεν έχει να κάνει με το μέγεθος του σκύλου. Μπορεί να το κάνει ένα κανισάκι μέχρι και ένα Pit Bull. Ένας σκύλος μπορεί να σταματήσει να ξύνει το έδαφος επειδή κάποιος άλλος σκύλος έχει εδραιώσει μια πιο ισχυρή παρουσία.

Είναι μια συμπεριφορά που δεν γίνεται μόνο από τα αρσενικά αλλά και από τα θηλυκά σκυλιά. Προσπαθούν να δείξουν στα υπόλοιπα σκυλιά ότι η συγκεκριμένη περιοχή είναι δική τους. Αυτό είναι ένα ένστικτο που έχουν ακόμα και τα άγρια ζώα.

Αν όμως δεις κλότσημα προς τα πίσω ή να ξύνουν τις πατούσες τους, είναι απόλυτα φυσιολογική συμπεριφορά. Αν όμως παρατηρήσεις ότι κάνει παύση ενώ κλωτσάει ή κάποια αλλαγή στη συμπεριφορά του ίσως το πρόβλημα να είναι πιο υποκειμενικό. Καλό θα είναι τότε να συμβουλευτείς τον κτηνίατρο. Ίσως να υποφέρει από τραυματισμό στο πόδι ή αρθρίτιδα.

Ενώ η συγκεκριμένη συμπεριφορά είναι απόλυτα φυσιολογική, μπορεί να προκαλέσει ένα χαμό στο γκαζόν και στο γρασίδι. Για να είσαι σίγουρος ότι δεν θα προκαλέσουν μεγάλη ζημιά στην πίσω και την μπροστά αυλή σου ή στη γειτονιά, ξεκίνα να πηγαίνεις μεγαλύτερες και πιο συχνές βόλτες. Επίσης, προσπάθησε να το κρατάς μακριά από το γρασίδι που είναι προσεγμένο για να μην το καταστρέψει.


Πηγή: aggouria.net
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια