Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κρίσεις και τοποθετήσεις δημιούργησαν κενά στη Θεσσαλονίκη - κείμενο αστυνομικού

Δημοσιεύουμε επιστολή αστυνομικού - αναγνώστη του bloko.gr: Με τις κρίσεις αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ στη Θεσ/νίκη μεγάλα κενά και προβλήματα προκαλούνται έπειτα και από τις
τοποθετήσεις. Στη διοίκηση της νευραλγικής Δ/νσης Ασφαλείας Θεσ/νίκης, στην πραγματικότητα, μένει μόνος του ο Ταξίαρχος ο οποίος πέραν των πολύ αυξημένων καθηκόντων του σε μία τόσο μεγάλη  πολυάριθμη και με πόλεις απαιτήσεις υπηρεσία, θα είναι και ο αναπληρωτής Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσ/νίκης, αφου ο Υποστράτηγος Γενικός έμεινε χωρίς βοηθό Ταξίαρχο, ενώ πιο πριν είχε δύο Ταξίαρχους ως βοηθούς.

Παρόλα αυτά και ενώ στη Δ/νση Ασφαλείας Θεσ/νίκης ιδρύθηκαν και πολλά νέα Τμήματα Ασφαλείας με αρκετές ανάγκες και ενώ επίσης η Δ/νση αυτή αναλαμβάνει σοβαρές περιπτώσεις εξιχνίασης και διεύρυνσης εγκλημάτων σε όλη τη Β. Ελλάδα, ο Ταξίαρχος Διευθυντής της και ταυτόχρονα Αναπληρωτής Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσ/νίκης, θα έχει ως Υποδιευθυντή όλης της Διεύθυνσης, αξιωματικό με το βαθμό μόλις του Αστυνομικού Υποδιευθυντή, παρόλο που παλαιότερα υπήρχαν ακόμα και δύο Ταξίαρχοι ως Διευθυντής και Υποδιευθυντής της Ασφάλειας. 

Αυτό γίνεται αφού ο πλέον έμπειρος και βραβευμένος με Αστυνομικό Σταυρό, Αστυνομικός Διευθυντής με καθήκοντα Υποδιευθυντή που υπηρετεί πέραν των 20 ετών στην ασφάλεια και θεωρείται ως ο πλέον έμπειρος γνώστης τέτοιων θεμάτων και έχει πρωταγωνιστήσει σε όλες τις περιπτώσεις που μονοπώλησαν το αστυνομικό δελτίο της Θεσ/νίκης, όπως απαγωγές το 2001 και το 2008 με σύλληψη του Παλαιοκώστα, σοβαρές ανθρωποκτονίες (με δύο γνωστές περιπτώσεις στη Βέροια), εξιχνίαση αρκετών εγκληματικών οργανώσεων και πολλές άλλες, με έκπληξη είδαμε να μετακινείται στο Επιτελείο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης, σε ένα πόστο δηλαδή καθαρά γραματειακής φύσεως, παρότι εξάλλου την ήδη ύπαρξη εκεί στο Επιτελείο και ενός άλλου Αστυνομικού Διευθυντή. 


Είναι βέβαιο πως το Αρχηγείο θα πρέπει να διορθώσει την άδικη μετακίνηση και να αφήσει στη θέση του τον έμπειρο και όπως αποδεικνύεται άκρως αναγκαίο για την καλύτερη και πιο αποδοτική λειτουργία της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσ/νίκης αξιωματικό Αστυνομικό Διευθυντή. 

Οι δεκάδες ηθικές αμοιβές του για την εξιχνίαση σοβαρών υποθέσεων, η θέση του ως βασικός επικεφαλης διαπραγματευτής, η ιδιότητά του ως καθηγητής θεμάτων δημόσιας ασφάλειας στη Σχολή Μετεκπαίδευσης Β. Ελλάδας και πολλα άλλα υπαρκτά δεδομένα που αποδεικνύει ο φάκελός του, είναι γεγονότα που οδηγούν ότι στην ουσία η Ασφάλεια Θεσ/νίκης χάνει πολλά και αυτό θα φανεί πολύ γρήγορα με την απομάκρυνση του εν λόγω αξιωματικού και καλό θα ήταν να επαναξάσασει την απόφαση αυτή η ηγεσία.
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια