Γαστρεντερίτιδα: Πώς θα την αντιμετωπίσετε σύμφωνα με τους ειδικούς;


Σας … χτύπησε ξαφνικά την πόρτα κάποια ίωση του γαστρεντερικού;

Μην ανησυχείτε, καθώς η διάσημη Lee Holmes, πιστοποιημένη coach υγείας, δασκάλα yoga και συγγραφέας του Heal Your Gut, μας λέει όλα τα διατροφικά μυστικά της.

Όλοι γνωρίζουμε για την καταπληκτική θεραπευτική δύναμη που διαθέτει το τζίντζερ. Οι θεραπευτικές του ιδιότητες έχουν αναγνωριστεί εδώ και αιώνες, όπου οι άνθρωποι απολαμβάνουν τις διάφορες ποικιλίες που υπάρχουν διαθέσιμες ανά τον κόσμο.

Ωστόσο, υπάρχει ένας συνδυασμός ροφήματος που μπορεί να σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις ασθένειες, όπως αυτές του γαστρεντερικού συστήματος, με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο.

«Τα προβλήματα του γαστρεντερικού είναι από τις χειρότερες περιπτώσεις ιώσεων». Ευτυχώς αυτή είναι η ειδικότητα της Holmes, οπότε έχει σίγουρο «φάρμακο».

Αν και εσύ έχεις κάποια ίωση του γαστρεντερικού, το σκόρδο, το τζίντζερ και το λεμόνι με ζεστό νερό είναι ο καλύτερος συνδυασμός που μπορείς να πιεις. Το σκόρδο είναι αντιβακτηριακό, οπότε σκοτώνει τα βλαβερά βακτήρια στο έντερο και το τζίντζερ θα ανακουφίσει το ταλαιπωρημένο στομάχι σου.


Δεν αντέχεις να πιεις σκόρδο; Η Holmes προτείνει εναλλακτικά ένα αντιβακτηριακό μείγμα από κουρκουμά, τζίντζερ και μέλι σε ζεστό νερό.

Θα χρειαστείς

2 φλ. νερό
4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
4 κομματάκια ρίζα τζίντζερ, τριμμένη
1 λεμόνι

Οδηγίες

Βράσε το νερό, πρόσθεσε το σκόρδο και το τζίντζερ και άφησέ το μείγμα σκεπασμένο για 15 λεπτά. Στη συνέχεια, πρόσθεσε το χυμό από ένα λεμόνι, σούρωσε το μείγμα και απόλαυσέ το ζεστό!


Πηγή: shape.gr
_