Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90


Λοβέρδος: Αναφορά στο ναυτοδικείο για το περιστατικό με τη φρεγάτα "ΕΛΛΗ"

Αναφορά στον εισαγγελέα του Ναυτοδικείου Πειραιώς κατέθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κ. Ανδρέας Λοβέρδος για το περιστατικό με την νηοψία που
κατήγγειλε ότι δεν έκανε τον Μάιο του 2016 η φρεγάτα "ΕΛΛΗ" σε ύποπτο-για μεταφορά ναρκωτικών-τουρκικό αλιευτικό "Μουράτ Τερζή".

Σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο "η απάντηση που δόθηκε από το ΓΕΝ στα σχετικά δημοσιεύματα των ΜΜΕ ενημερώνομαι πως ενδεχομένως δεν είναι πλήρης".

Ολόκληρη η αναφορά του Ανδρέα Λοβέρδου στον εισαγγελέα του Ναυτοδικείου είναι η ακόλουθη:
ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ
Βουλευτής Β’ Αθηνών
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ


Προς την Εισαγγελία του Ναυτοδικείου Πειραιώς

Α Ν Α Φ Ο Ρ Α

Αξιότιμε Κύριε Εισαγγελεύ,

Στις 4 Ιανουαρίου 2018 κατέθεσα ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης σχετικά με μια υπόθεση αποτυχημένης έρευνας για τον εντοπισμό ναρκωτικών που μεταφέρονταν με τουρκικό πλοιάριο στα διεθνή ύδατα νοτίως της Κρήτης. Μαζί με την ερώτησή μου, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, κατέθεσα και ένα απόσπασμα από πολύωρη βιντεοσκόπηση που έγινε κατά τη διάρκεια της κατόπτευσης των κινήσεων στο τουρκικό πλοιάριο από την φρεγάτα "´Ελλη".

Η απάντηση που δόθηκε από το ΓΕΝ στα σχετικά δημοσιεύματα των ΜΜΕ ενημερώνομαι πως ενδεχομένως δεν είναι πλήρης. Κι αυτό διότι υπάρχουν, όπως πληροφορούμαι, αντίθετες επί του θέματος αναφορές. Συμφωνα με τις τελευταίες, ειδική μονάδα που ήταν έτοιμη να κάνει νηοψία στο ύποπτο πλοιάριο, διατάχθηκε να μην επιχειρήσει.

Λόγω της σημαντικότητας του θέματος, των πολλών μαρτυριών που υπάρχουν ως προς το ζήτημα  αυτό, των πληροφοριών που παρέχει το ίδιο το βίντεο και των δημοσιευμάτων που έγιναν μετά την δημοσιοποίηση της ερώτησής μου και εμπεριέχουν χρήσιμες πληροφορίες, καταθέτω ενώπιόν σας την παρούσα αναφορά, για τις λόγω αρμοδιότητας ενέργειές σας, μετά την ποινική αξιολόγηση των εδώ αναφερομένων πραγματικών περιστατικών.

Την αναφορά μου συνοδεύω με το κείμενο της ερώτησής μου στην Βουλή, την ανακοίνωση του ΓΕΝ, την δήλωσή μου σε σχέση με την ανωτέρω ανακοίνωση καθώς και το βίντεο που έχω στην κατοχή μου.


onalert.gr
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια