Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Νέο κύκλωμα διαρρηκτών στην Μύκονο εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ

Στην εξάρθρωση κυκλώματος έξι Αλβανών διαρρηκτών, που είχε προχωρήσει σε περισσότερες από



 40 κλοπές και διαρρήξεις σε σπίτια και επιχειρήσεις στη Μύκονο από τον Μάιο του 2017, προχώρησαν οι άνδρες του αστυνομικού τμήματος του νησιού. 

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν την Τρίτη τέσσερις Αλβανούς, μετά από πολυήμερες προσπάθειες και έρευνες με την βοήθεια "σαρώσεων" κινητών τηλεφώνων αλλά και την συλλογή πληροφοριών από ολόκληρο το νησί. Επιπλέον αναζητούν δύο ομοεθνείς τους.

Τα μέλη της σπείρας προχωρούσαν στις επιδρομές τις βραδινές κυρίως ώρες κια η λεία τους ήταν τουλάχιστον 200.000-300.000 ευρώ. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες έχουν ήδη δύο σπίτια στη Χώρα της Μυκόνου που χρησιμοποιούνταν ως κρησφύγετα καθώς και ως χώρο πρώτης συγκέντρωσης των κλοπιμαίων. 

Σημειώνεται ότι τον περασμένο Ιούνιο ύστερα από πολύμηνες έρευνες των αξιωματικών του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου, είχαν εξιχνιασθεί οι περισσότερες από τις 21 μεγάλες κλοπές και διαρρήξεις που είχαν σημειωθεί το καλοκαίρι του 2016 σε εξοχικές κατοικίες στο «νησί των ανέμων» με συνολική λεία που προσεγγίζει τα 3 εκατ. ευρώ! 

Ως μέλη της συμμορίας που είχε προχωρήσει σε εκείνες τις εφόδους στις βίλες της Μυκόνου είχαν κατηγορηθεί πέντε Αλβανοί, ηλικίας από 21 έως 30 ετών, που διέμεναν στον Λαγκαδά Μυκόνου και στην Ιστιαία Ευβοίας αλλά και ένας Μαροκινός και ένας Ιρακινός, ηλικίας 44 και 33 ετών αντίστοιχα, που είναι, τώρα, κρατούμενοι στις φυλακές της Χίου. 

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ παρατηρούν ότι πολυτελή θέρετρα όπως η Μύκονος, η Σαντορίνη και άλλα με τους χιλιάδες εύπορους επισκέπτες γίνονται μόνιμος στόχος εγκληματικών οργανώσεων που διαβλέπουν ότι μια ληστρική επιδρομή σε μια εξοχική κατοικία μπορεί να τους αποφέρει με χαρακτηριστική ευκολία λεία εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ (χρήματα, τιμαλφή, ηλεκτρονικές συσκευές). 

Ποσά που δεν θα μπορούσαν να συγκεντρώσουν ούτε από.
.. τέσσερις ληστείες τραπεζών ή άλλες μεγάλες «εγκληματικές» επιχειρήσεις στην Ελλάδα.

Βασίλης Λαμπρόπουλος - tovima.gr
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια