Πώς μπορείτε να «φωτίσετε» το σκοτεινό σπίτι σας;Το σπίτι σας, λόγω κατασκευής ή του σημείου στο οποίο βρίσκεται, είναι σκοτεινό, καθώς δεν έχει το πλεονέκτημα, όπως άλλα, να λούζεται από τον ήλιο;

Αυτό δημιουργεί συχνά την αίσθηση ενός σκοτεινού σπιτιού, ενώ αναγκαστικά χρησιμοποιείται περισσότερο το τεχνητό φως.

Αυτό που μπορείτε να κάνετε, αν έχετε ένα σκοτεινό σπίτι, είναι να το κάνετε να φαίνεται πιο φωτεινό με μερικά tips. Δείτε τρία από αυτά...

1. Αποφύγετε τα πολλά έπιπλα

Για παράδειγμα, οι μεγάλες βιβλιοθήκες μέσα σε ένα σαλόνι ή τα πολλά ντουλάπια εμποδίζουν το φως της ημέρας να διαρρεύσει. Αν κρατήσετε το σπίτι σας πιο άδειο από περιττά έπιπλα και πράγματα θα μοιάζει και πιο φωτεινό.

2. Δημιουργήστε αντανακλάσεις

Οι καθρέφτες είναι σύμμαχός σας σε αυτή την περίπτωση. Δεν θα βοηθήσουν μόνο στο φως, αφού θα κάνουν το χώρο να φαίνεται ακόμη μεγαλύτερος. Ιδανικά τοποθετήστε έναν καθρέφτη απέναντι από ένα παράθυρο.


3. Ανοιχτόχρωμα υφάσματα

Κουρτίνες, καλύμματα καναπέ, μαξιλάρια και παπλωματοθήκες σε σκούρα χρώματα είναι ακατάλληλα για ένα σκοτεινό σπίτι. Το μεγαλύτερο πρόβλημα βρίσκεται στις κουρτίνες που εμποδίζουν το φως να μπει στο σπίτι. Προτιμήστε λευκά ή φλοράλ υφάσματα που δίνουν πιο φωτεινό τόνο στο χώρο.


Πηγή: baby.gr
_