Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Προφυλακιστέος για το «Ανδρομέδα» και ο αρχιπλοίαρχος

Ανακριτής και εισαγγελέας συμφώνησαν στην προσωρινή κράτηση του αρχιπλοιάρχοου και διαχειριστή του πλοίου «ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ» που εντοπίστηκε με 410 τόνους εκρηκτικών στα ανοιχτά της Κρήτης.

 

Εναντίον του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για παράβαση του νόμου 2168/93 που αφορά τον εφοδιασμό ομάδων, αλλά και για διατάραξη ασφάλειας πλοίων.

 

Ο συνήγορός του, ανέφερε πως ο πελάτης του, αν και κατέθεσε όλα τα στοιχεία που αφορούσαν την υπόθεση και δήλωσε εξ αρχή ότι είναι στη διάθεση των αρχών, κρίθηκε προφυλακιστέος ως  ύποπτος τέλεσης τέτοιων συναφών αδικημάτων. Πρόσθεσε δε ότι ο πελάτης του θα καταθέσει αίτηση αποφυλάκισης λόγω προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει .Για την ίδια υπόθεση έχουν κριθεί προφυλακιστέοι και 8 ναυτικοί, πλήρωμα του «ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ».

 

Στο μεταξύ, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης κατέπλευσε το φορτηγό πλοίο «ΚΑΠΕΤΑΝ ΧΡΗΣΤΟΣ» που μεταφέρει τα 29 εμπορευματοκιβώτια με τους 410 τόνους εκρηκτικών υλών, που είχαν κατασχεθεί από το «ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ» και βρίσκονταν στο λιμάνι του Ηρακλείου. Το φορτίο με τη συνδρομή του στρατού αναμένεται να οδηγηθεί σε κάποια στρατιωτική αποθήκη, σε περιοχή της βόρειας Ελλάδας.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια