Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΜΠΡΟΣΤΑ: Ο κατεχόμενος βαθμός είναι γεγονός


Δημοσιεύουμε δελτίο τύπου της συνδικαλιστικής παράταξης ΜΠΡΟΣΤΑ του Γιώργου Καλλιακμάνη: Δυσαρέσκεια και απόγνωση είναι τα συναισθήματα που δημιουργήθηκαν σε όλους τους
χαμηλόβαθμους αστυνομικούς, μετά την καταβολή της μισθοδοσίας των μηνών Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου, στις οποίες περιλαμβάνονται οι μειώσεις των μισθών μας σύμφωνα με το τελευταίο νομοθέτημα για το μισθολόγιο των ένστολων.
Η παράταξη μας είχε έγκυρα ενημερώσει όλους τους συναδέλφους γι’ αυτό που θα επακολουθούσε και δέχτηκε σφοδρή κριτική από κάποιους που προσπαθούσαν απεγνωσμένα να ωραιοποιήσουν τα πράγματα βαφτίζοντας το «κρέας ψάρι» ,και κάνοντας σημαία «το δεν χάνουμε ούτε ένα ευρώ». Μια σημαία παραπλάνησης που ύψωσαν χαρακτηρίζοντας μας Κασσάνδρες, αρνούμενοι να παραδεχτούν την μεγάλη ήττα.
 Εμείς είχαμε έγκαιρα ενημερώσει στο πανελλαδικό συνέδριο αλλά και στο τελευταίο γενικό συμβούλιο το τι θα επακολουθούσε. Όπως ήδη είχαμε τονίσει ο κατεχόμενες βαθμός και το άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ χαμηλόβαθμων και υψηλόβαθμων είναι πλέον γεγονός. Είναι ηλίου φαεινότερον ότι ο νόμος που ψηφίστηκε χωρίς να έρθει καν σε διαβούλευση δεν έγινε πάνω στην φιλοσοφία των γενικών περικοπών (όπως άλλωστε είχε γίνει πριν τέσσερα περίπου χρόνια )αλλά ούτε για την εξοικονόμηση κονδυλίων χάριν των αδύναμων ομάδων εργαζομένων, παρά μόνο έγινε πάνω σε μια φιλοσοφία αφαίρεσης χρημάτων από τους χαμηλόβαθμους αστυνομικούς, «τον αδύναμο κρίκο». Ένα μισθολόγιο που δημιουργήθηκε από στρατιωτικούς στα μέτρα των στρατιωτικών εξυπηρετώντας και τους Αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ στα ανώτατα μόνο κλιμάκια.
Αποτελεσματική λύση η άμεση απόσυρση ή η εκ νέου διαδικασία για μισθολόγιο σύμφωνα πάντα με τις επιταγές των αποφάσεων του συμβουλίου της επικρατείας, ειδάλλως σημαντικές διορθώσεις έτσι ώστε να αποσβεστούν οι απώλειες και να επανέλθουν οι μισθοί των αστυνομικών στα επίπεδα του 2012 αφού τους αποδοθεί και το άλλο 50% των αναδρομικών που μας οφείλουν.
 Για όλους τους παραπάνω λόγους οι εκπρόσωποι μας στο Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.ΑΣ.Υ. θα καταθέσουν συγκεκριμένες προτάσεις μήπως την ύστατη αυτή στιγμή μπορέσουμε και διορθώσουμε τις στρεβλώσεις και τις αδικίες αυτού του απαράδεκτου νόμου.
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια