Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Με τους ενεργούς πολίτες της Σάμου - Η δασοπροστασία είναι υπόθεση όλων

Την Τετάρτη  24 Ιανουαρίου από κοινού η ΕΑΠΣ, με την Π.Υ. Σάμου και την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου διοργάνωσαν μια ιδιαίτερα σημαντική εκδήλωση βραβεύοντας τους εκπροσώπους των
δεκάδων εθελοντικών οργανώσεων του νησιού που μετέχουν στην δασοπροστασία κάθε καλοκαίρι.
Η ΕΑΠΣ συμμετείχε σε αυτή την εκδήλωση, θέλοντας να προβάλει το πραγματικό μοναδικό αυτό εγχείρημα που συντελείται στο πολύπαθο από τις πυρκαγιές νησί, όπου πάνω από 40 εθελοντικές οργανώσεις, δραστηριοποιούνται κάθε καλοκαίρι στη δασοπροστασία και να  στείλει το μήνυμα ότι προστασία του εθνικού φυσικού πλούτου είναι υπόθεση εθνική και χρειάζεται την συμμετοχή όλης της κοινωνίας.

Στην κατάμεστη αίθουσα, στους χαιρετισμούς τους τόσο ο Πρόεδρος της ΕΑΠΣ Γιάννης Σταμούλης, ο Διοικητής της Π.Υ. Σάμου Πύραρχος Π. Κοτρίδης, η Περιφερειάρης Βορείου Αιγαίου κ.Καλογήρου  και ο Αντιπερειφερειάρχης Σάμου κ.Κατρακάζος εξέφρασαν τα συγχαρητήρια τους στους εθελοντές που συνεισφέρουν μαζί με το πυροσβεστικό προσωπικό και τους υπόλοιπους κρατικούς φορείς στην μεγάλη προσπάθεια για την δασοπροστασία την αντιπυρική περίοδο.


Ο Πρόεδρος της ΕΑΠΣ, απευθυνόμενος στους δεκάδες εθελοντές του νησιού, εξέφρασε με  την ευκαιρία της εκδήλωσης την ευχαριστία των στελεχών του Π.Σ. στους  ενεργούς πολίτες σε όλη την  χώρα που με τον οποιοδήποτε τρόπο μικρό ή μεγάλο στηρίζουν τον αγώνα των πυροσβεστικών δυνάμεων ειδικά την ώρα της μάχης με  τα πύρινα μέτωπα. "Ειδικά τη δύσκολη αυτή περίοδο, που οι πολίτες στενάζουν υπό τα πολυετή επαχθή μνημόνια, η εθελοντική προσφορά συμπολιτών μας στην μάχη με τις πυρκαγιές, αποτελεί ισχυρό αντιστάθμισμα, όπου γίνεται, στις ελλείψεις και τα προβλήματα του κρατικού πλέγματος δασοπροστασίας-δασοπυρόσβεσης".




Με την ευκαιρία της εκδήλωσης, το Προεδρείο της ΕΑΠΣ είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με το σύνολο των Αξιωματικών στο νησί και να συζητήσει τα ειδικότερα προβλήματα που απασχολούν τον εργασιακό του βίο.


_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια