Συμβουλές για να προστατέψεις την μπαταρία του κινητού σου και να την χαίρεσαι για πολύ καιρό!Η εξέλιξη της τεχνολογίας έχει δώσει τη δυνατότητα στους περισσότερους από εμάς να αποκτήσουμε ένα smartphone.

Ανάλογα με το τι ζητάς βέβαια να έχει το κινητόσου, οι τιμές κυμαίνονται από πολύ φθηνά μέχρι και πολύ πολύ ακριβά. Εκτός, όμως, από τις απαιτήσεις μας, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και με τη συντήρησή του.

Σε πολλά άτομα έχει τύχει να μείνουν από μπαταρία ή γενικά να αναγκάζονται να έχουν μαζί τους powerbank γιατί τους ξεφορτίζει γρήγορα το κινητό. Φυσικά δεν γίνεται να κρατήσει μια μπαταρία για πάντα. Υπάρχει όμως τρόπος με σωστή συντήρηση να κρατήσει τη δύναμή της για περισσότερο καιρό.

Απέφυγε τους μη αυθεντικούς φορτιστές

Πρέπει να είσαι προσεκτικός όσον αφορά τη φόρτιση του τηλεφώνου σου με ένα φορτιστή. Η φόρτιση του smartphone σου με ένα μη αυθεντικό φορτιστή μπορεί να είναι μια φθηνή λύση, αλλά δεν πρέπει να γίνεται. Συνήθως τα αποτελέσματα μπορεί να είναι πολύ άσχημα.

Κάνε σωστή χρήση

Θα πρέπει να απενεργοποιήσεις το τηλέφωνό σου σε ακραίες καιρικές συνθήκες και να το κρατήσεις στην τσέπη σου αν έχει πολύ κρύο. Μπορεί η τεχνολογία να έχει αναπτυχθεί τόσο που προστατεύει το κινητό, αλλά όχι και τόσο πολύ πια. Μην ξεχνάς ότι το τηλέφωνο είναι ένα απλό gadget, οπότε μην το φτάνεις στα όρια.

Μην τερματίζεις όλες τις εφαρμογές μαζί

Δεν επηρεάζεται η μπαταρία επειδή κλείνεις τις εφαρμογές. Το θέμα είναι ότι αν κλείσεις εφαρμογή που θα χρησιμοποιήσεις ξανά μετά από λίγο είναι κακό. Ξεκινώντας πάλι την εφαρμογή τρώει περισσότερη μπαταρία από ότι αν αφήσεις την εφαρμογή στο παρασκήνιο.

Μην αφήνεις όλη την ώρα το κινητό στη φόρτιση

Καλό θα ήταν να μην αφήνεις το κινητό σου στη φόρτιση όλη την ώρα. Μόλις φτάσει στο 100% ή και λίγο λιγότερο καλό θα ήταν να το αποσυνδέσεις.


100% φόρτιση δεν είναι τόσο κακό

Όταν το τηλέφωνό σου φορτίσει εντελώς, θα απενεργοποιηθεί αυτόματα η φόρτιση. Δεν είναι καλό να το αφήνεις να φορτίζει στο 100% κάθε φορά, αλλά μια φορά στο τόσο θα ήταν πολύ καλό.

Μην αφήσεις την μπαταρία να εξαντληθεί εντελώς

Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι είναι καλό να αφήνεις την μπαταρία να εξαντληθεί εντελώς. Στην πραγματικότητα καταστρέφεις την μπαταρία κάνοντάς το. Καλό θα είναι να το βάζεις να φορτίσεις μόλις αγγίζει το 10-15% μπαταρία.

Περιόρισε τις ειδοποιήσεις

Οι ειδοποιήσεις που έρχονται στο κινητό σου συνέχεια εξαντλούν την μπαταρία του. Το να έχεις συνέχεια ενεργοποιημένο το internet δεν βοηθάει καθόλου.

Μην το αφήνεις να φορτίζει όλη τη νύχτα

Μπορεί να είναι μια εύκολη λύση να αφήσεις το κινητό σου να φορτίζει το βράδυ, καλό θα ήταν όμως να μην το κάνεις. Αν καμιά φορά σηκωθείς και δεις ότι έχει αποσυνδεθεί το κινητό σου κατά τη διάρκεια της νύχτας είσαι τυχερός. Καλύτερα να μην φορτίσει καθόλου παρά να φορτίζει όλο το βράδυ.


Κράτα το wifi και τα bluetooth κλειστά

Αν δεν θέλεις να χαλάσεις την μπαταρία σου χωρίς λόγο, κράτα το wifi και τα bluetooth σου κλειστά όταν δεν τα χρειάζεσαι. Αλλιώς πες αντίο σιγά σιγά στην μπαταρία σου.


Πηγή: the-man.gr
_