Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ο χορός της Ένωσης ΝΑ Αττικής - Ποιους βράβευσαν και γιατί

Πλήθος κόσμου έδωσε το «παρών» στο κάλεσμα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής για τον ετήσιο χορό, που και φέτος διεξήχθη στο «Posidonio Music
Hall» με μεγάλη επιτυχία.
 
Η παρουσία περισσοτέρων των 1.000 ατόμων συναδέλφων αστυνομικών, αλλά και από κάθε φάσμα της πολιτικής και κοινωνικής ζωής του τόπου, συνιστά έμπρακτη αναγνώριση του έργου που σταθερά τα τελευταία έτη παρουσιάζει η Ένωση. Πιστοί στις αξίες μας συνεχίζουμε δυναμικά να προασπίζουμε τα δικαιώματα του Έλληνα Αστυνομικού, προβάλλοντας ταυτόχρονα το κοινωνικό πρόσωπο της ΕΛ.ΑΣ., τιμώντας και αναδεικνύοντας το ρόλο προσωπικοτήτων με καθοριστική συμβολή στον αστυνομικό συνδικαλισμό, αλλά και όσων - κόντρα στο ρεύμα των καιρών - στηρίζουν έμπρακτα την Ελληνική Αστυνομία και την Ένωση μας.


 
Η βραδιά κύλησε με ομιλίες και βραβεύσεις με συντονίστρια τη Διευθύντρια Πολιτισμού & Νεολαίας του Ομίλου UNESCO, κα Γεωργία Παράσχου, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις με το λόγο της, αλλά, και πολλή διασκέδαση, με τους παρευρισκόμενους να ξεχνούν για κάποιες ώρες τα προβλήματα και τα άγχη της σκληρής καθημερινότητας του Έλληνα Αστυνομικού και να προετοιμάζονται με τον καλύτερο τρόπο να υποδεχθούν το νέο έτος.
 
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής από την έναρξη της ίδρυσής της βρίσκεται σταθερά στην πρώτη γραμμή των συνδικαλιστικών αγώνων και ταυτόχρονα βάζει το δικό της λιθαράκι στην κοινωνική προσφορά της Ελληνικής Αστυνομίας.
 
Στις κορυφαίες στιγμές μεταξύ άλλων καταγράφονται:
·       η δημιουργία Μνημείου Πεσόντων Αστυνομικών εν ώρα καθήκοντος στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών
·       η στήριξη συναδέλφων που χρήζουν ιατρικής περίθαλψη
·        η δημιουργία ιατρείου, καθώς και η τελευταία μεγάλη συνεργασία που σύναψε η Ένωση με τα διαγνωστικά Κέντρα «EUROMEDICA», εξασφαλίζοντας διαγνωστικές εξετάσεις χωρίς οικονομική συμμετοχή για όλα τα μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής και τις οικογένειές τους.

Αξίζει επίσης να σταθούμε:
·       στη σημαντική συνεισφορά του εφοπλιστή, κ. Αθανάσιου Μαρτίνου
·       στα εκπαιδευτικά προγράμματα για τις οικογένειες αστυνομικών
·       στις υποτροφίες με την στήριξη των ΙΕΚ Άλφα κ.ά.
Ενέργειες που δείχνουν ξεκάθαρα το έργο που συντελείται από τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσής Νοτιοανατολικής.

Με μεράκι και υπερηφάνεια, σε συνεργασία με το Εθνικό Θέατρο και υπό την αιγίδα του Ομίλου Unesco Πειραιώς και Νήσων, δημιουργήθηκε το Ημερολόγιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής για το έτος 2018, που στόχο έχει την ανάδειξη του Ελληνικού Πολιτισμού ως ελάχιστο φόρο τιμής τόσο στο έργο των προγόνων μας, όσο και στην αναβίωση παραστάσεων της αρχαίας τραγωδίας και κωμωδίας.
 
Η έναρξη της βραδιάς έγινε με χαιρετισμό του Προέδρου της Ένωσης, Γιώργου Καλλιακμάνη: «Βρισκόμαστε σταθερά στις επάλξεις, με κύριο γνώμονα την προάσπιση των δικαιωμάτων του Έλληνα Αστυνομικού, καθώς και την άμεση διεκπεραίωση ζητημάτων κομβικών για την καθημερινότητα των συναδέλφων», τόνισε ο κ. Καλλιακμάνης και συνέχισε: «Η Ένωσή μας, παράλληλα, τιμά και προάγει την ελληνική Πολιτιστική Κληρονομιά, αφιερώνοντας το ετήσιο Ημερολόγιο για το 2018 στην αρχαία τραγωδία και κωμωδία. Η ψυχή της Ένωσης είναι όλοι οι συνάδελφοι Αστυνομικοί που στηρίζουν την προσπάθεια της Ένωσης στο να προασπίζει τα δικαιώματα και να προσφέρει έμπρακτα σε όλους τους τομείς».
 
Στη συνέχεια ακολούθησαν οι βραβεύσεις των τιμωμένων προσώπων.

Ανάμεσα τους ο νυν βουλευτής της Ν.Δ. και επίτιμος Πρόεδρος της Π.Ο.ΑΣ.Υ., Δημήτρης Κυριαζίδης, ο οποίος κατά το παρελθόν ξεχώρισε για τη συνδικαλιστική του δράση στην Ελληνική Αστυνομία. Ξεκινώντας τη συνδικαλιστική πορεία του από τα πρωτοβάθμια σωματεία Ξάνθης και Πέλλας, συνέβαλε τα μέγιστα στην υποβολή του καταστατικού και στην ίδρυση της Ομοσπονδίας με την επωνυμία Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.). Το 1990 ανέλαβε και τυπικά το τιμόνι της Ομοσπονδίας, ως ο πρώτος αιρετός Πρόεδρός της, διατηρώντας τη θέση αυτή για περίπου 20 έτη. Τη βράβευση έκαναν από κοινού, ο Πρόεδρος της Ένωσης Γιώργος Καλλιακμάνης και ο εργατολόγος και τέως Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Αλέξης Μητρόπουλος. Ο κ. Κυριαζίδης επισήμανε πως για να υπάρξει στοχευμένος συνδικαλισμός, προάγοντας τα δικαιώματα των αστυνομικών, πρέπει να εργαστούν σκληρά όλοι καθώς η ενότητα και ο υπερκομματισμός είναι αυτά που θα φέρουν αποτέλεσμα στο συνδικαλιστικό κίνημα, ευχαριστώντας θερμά τον Πρόεδρο και την Ένωση που τον τιμά με το βραβείο.

 
Ακολούθησε η βράβευση του Γεωργίου Μαλαγκωνιάρη, ο οποίος έπειτα από απανωτές διώξεις και Ε.Δ.Ε. για τη συνδικαλιστική του δράση, αποτάχθηκε από την Ελληνική Αστυνομία αλλά εν τέλει δικαιώθηκε στα διοικητικά δικαστήρια. Ο ένστολος συνδικαλισμός του οφείλει πολλά. Ο Γεώργιος Μαλαγκωνιάρης ο οποίος μεταξύ των άλλων υπήρξε  ο πρώτος αιρετός γενικός γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, επί Προεδρίας Δήμου Γόγολου, παρέλαβε τιμητική πλακέτα ως φόρο ευγνωμοσύνης από το Γενικό Γραμματέα της Ένωσης, Μαρίνο Κακαβά και τον τέως Πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, Δήμο Γόγολο.


Η επόμενη βράβευση αφορούσε έναν άνθρωπο που υπηρέτησε για σαράντα συναπτά έτη σε διάφορες περιοχές ανά την Ελλάδα το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, στηρίζοντας ενεργά τον ένστολο συνδικαλισμό ως πρωτεργάτης της Π.Ο.ΑΣ.Υ., Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πιερίας και Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων κατά το διάστημα 2008-2015. Ο λόγος φυσικά για το Χρήστο Φωτόπουλο. Την απονομή έκαναν από κοινού, ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης, Ηλίας Βρέντας και ο Αντιπρόεδρος της Ν.Δ. κ. Κώστης Χατζιδάκης. Ο κύριος Φωτόπουλος δήλωσε ότι νιώθει περήφανος που ήταν αυτός που πάλεψε έτσι ώστε να δημιουργηθούν τα περιφερειακά Σωματεία ανά Διεύθυνση. Κάτι, που εκ των πραγμάτων φάνηκε ότι λειτούργησε για το καλό των αστυνομικών.



 
Η Ένωση, δεν θα μπορούσε να μην ευχαριστήσει θερμά το Δήμαρχο Ελληνικού - Αργυρούπολης κ. Γιάννη Κωνσταντάτο, που από την πρώτη στιγμή της εκλογής του βρίσκεται στο πλευρό της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής. Μετά την αναδιάρθρωση των Υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ., υπήρξε ο πρώτος Δήμαρχος πανελλαδικά που παραχώρησε, δωρεάν, κτίριο 1.000 τ.μ. για 12έτη χρήση, προκειμένου να στεγαστούν η Διεύθυνση Αστυνομίας Ν/Α Αττικής και τα Τμήματα Τάξης και Ασφαλείας Ελληνικού. Τη βράβευση έκαναν μαζί ο Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος Τομεάρχης Εξωτερικών υποθέσεων κ. Κουμουτσάκος και ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης, Μαρίνος Κακαβάς.

Ο Δήμαρχος δήλωσε, χαρακτηριστικά ότι μέσω της συστηματικής επαφής και της άψογης συνεργασίας με το Προεδρείο της Ένωσης οδηγήθηκε στην πρωτοβουλία αυτή. Επίσης δήλωσε δημόσια πως θα στηρίξει με κάθε τρόπο τα παιδιά των Αστυνομικών στο Δήμο του, ιδιαίτερα στον τομέα της Εκπαίδευσης και πιο συγκεκριμένα στη σίγουρη και εύκολη ένταξη τους στον Παιδικό σταθμό.
 
Στον τομέα της εκπαίδευσης, τιμήθηκε ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από το μεγαλύτερο ιδιωτικό εκπαιδευτικό όμιλο στην Ελλάδα παρέχοντας υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και ποιότητας σπουδών σε πάνω από 95 ειδικότητες. Από τον εν λόγω  εκπαιδευτικό όμιλο δόθηκαν δωρεάν υποτροφίες σπουδών για τέκνα μελών της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων νοτιοανατολικής Αττικής. Ο λόγος για τον Πρόεδρο των ΙΕΚ ΑΛΦΑ κ. Σοφοκλή Ξυνή. Την απονομή έκαναν από κοινού ο Αντιπρόσωπος στην Π.Ο.ΑΣ.Υ., Γεώργιος Τσαπάρας, ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Χρήστος Συνδρεβέλης και η Βουλευτής Β´ Αθηνών του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. κα Καφαντάρη Χαρά.

 
Από το χώρο της Υγείας, για τη συνεχή του προσφορά στην Ελληνική Αστυνομία, τιμήθηκε ο Εμμανουήλ Κουφάκης, Διευθυντής Ψυχολογικού και Ψυχιατρικού Τμήματος της ΕΛ.ΑΣ., επιστημονικός Υπεύθυνος 24ωρης Γραμμής Ψυχολογικής Υποστήριξης και Επικεφαλής Επιστημονικής Ομάδας Κρίσεων και Διαπραγματεύσεων. Τη βράβευση έκανε, ο Πρόεδρος της Ένωσης, Γεώργιος Καλλιακμάνης. Ο κ. Κουφάκης επισήμανε πως είναι πάντοτε στο πλευρό των αστυνομικών και τους παρότρυνε για οποιοδήποτε εργασιακό ή ψυχολογικό θέμα να καλούν στην γραμμή υποστήριξης χωρίς ενδοιασμούς.


 
Η τελευταία βράβευση πραγματοποιήθηκε τιμής ένεκεν για στον Διευθυντή αθλητικού τομέα & επικοινωνίας των ΙΕΚ ΑΛΦΑ κ. Αντώνη Γλύκα, για την πολυετή προσφορά του στο σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς και τη θερμή στήριξη στην Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων νοτιοανατολικής Αττικής αφού διετέλεσε  αρωγός για την προσφορά των εκπαιδευτικών υποτροφιών. Στο λόγο του αναφέρει πάντοτε «Τιμή και Δόξα στους Αστυνομικούς». Τιμητική πλακέτα απένειμαν, ο Ταμίας της Ένωσης Νίκος Κορομηλάς, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Γιώργος Χάνης και ο τέως Υπουργός Τουρισμού κ. Νικόλαος Σκουλάς.


Σημειωτέον πως ο κύριος Γλύκας με το πάθος και τον αυθορμητισμό του έβαλε τη δίκη σφραγίδα  λέγοντας δυνατά «Τιμή και Δόξα στους Αστυνομικούς», κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο τις βραβεύσεις.
 
Την εκδήλωση τίμησαν με τη παρουσία τους εκλεκτές προσωπικότητες:
 
Ο τέως αν. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και καθηγητής Εγκληματολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, κύριος Γιάννης Πανούσης, ο Οικονομολόγος και τέως Δ/ντης Γραφείου Υπουργού Προστασίας Πολίτη κύριος Βασίλης Μαστρογιάννης, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας κύριος Κατσιαμάκας Ιωάννης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Αττικής κύριος Βασίλης Βράντζας, το μέλος του Δ.Σ. της ΠΟΑΣΥ κυρία Σταυρούλα Τζατζανά, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Φωκίδας κύριος Δρόσος Παρασκευάς, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Κορινθίας κύριος Χρήστος  Αδάμ, η πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ κυρία Νάντια Γιαννακοπούλου, ο δημοτικός σύμβουλος Δήμου Αλίμου κύριος Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο Αναπληρωτής Γραφείου τύπου Δημοκρατικής Συμπαράταξης κύριος Σπυρίδων Καρανικόλας, ο Τομεάρχης για θέματα Σωμάτων ασφαλείας Δημοκρατικής Συμπαράταξης κύριος Απόστολος Ψωμάς, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πυροτεχνουργών κύριος Βασίλειος Γιαμπουράς μαζί με το Δ.Σ., ο Αντιστράτηγος ε.α. της ΕΛ.ΑΣ. και πολιτευτής της Ν.Δ. κύριος Χρήστος Κονταρίδης. Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κύριος Δημήτριος Αναγνωστάκης, αν και λόγω ασθένειας δεν παρευρέθηκε, μέσω του Προέδρου, διαβίβασε τις ευχές του για χρόνια πολλά και την αμέριστη στήριξη στην Ένωση και στους συναδέλφους.

Τη βραδιά στήριξε με την πολύτιμη βοήθεια του ο κύριος Γιάννης Κονταρίνης με την ομάδα του από το Vima Online, καθώς και πολλοί άλλοι  που ομόρφυναν τη σπουδαία αυτή εκδήλωση.


Για το Δ.Σ.
-O-                                                                               -O-
Πρόεδρος                                                                Γεν. Γραμματέας



ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ Γεώργιος                                                                ΚΑΚΑΒΑΣ Μαρίνος
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια