Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τι συμβαίνει με το Επίδομα Επιχειρησιακής Ετοιμότητας;

Την  αναδρομική (από 01.1.2017 ) καταβολή του επιδόματος παραμεθορίου και της ειδικής αποζημίωσης της εργασίας κατά τις νυκτερινές ώρες,ζητά με έγγραφό της η ΠΟΕΣ. Όπως
υποστηρίζει  “δεν καταβλήθηκε με τη μισθοδοσία του μηνός Ιανουαρίου 2018 το επίδομα αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας Μονάδων” και ζητά “την καταβολή των υπολειπομένων μηνών του επιδόματος αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας”.
Το έγγραφο της ΠΟΕΣ:

ΘΕΜΑ : Επίδομα Αυξημένης Επιχειρησιακής Ετοιμότητας Μονάδων
ΣΧΕΤ : Ν.4472/2017 (ΦΕΚ Α΄ 74, «Συνταξιοδοτικές διατάξεις Δημοσίου και τροποποίηση διατάξεων του ν. 4387/2016, μέτρα εφαρμογής των δημοσιονομικών στόχων και μεταρρυθμίσεων, μέτρα κοινωνικής στήριξης και εργασιακές ρυθμίσεις, Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2018-2021 και λοιπές διατάξεις»)
Σύμφωνα με το άρθρο 127 του σχετικού, ορίζεται ότι:
α. Στο στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που αποδεδειγμένα εργάζεται κατά τις νυκτερινές ώρες χορηγείται ειδική αποζημίωση, η οποία ανέρχεται στο ποσό των δύο ευρώ και εβδομήντα επτά λεπτών (2,77 €) ανά ώρα νυχτερινής απασχόλησης, το ανώτατο, δε, όριο των ωρών νυχτερινής απασχόλησης, οι όροι και προϋποθέσεις χορήγησης της εν λόγω αποζημίωσης καθορίζονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικώνκαι του κατά περίπτωση αρμόδιου Υπουργού, μέχρι, δε, την έκδοσή της εξακολουθεί να καταβάλλεται το επίδομα αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας μονάδων που προβλέπεται από τις διατάξεις της παρ. Α8 υποπερίπτωση β΄ του άρθρου 51 του ν. 3205/2003 (Α΄297) και σύμφωνα με τις σχετικές εκδοθείσες υπουργικές αποφάσεις, όπως έχουν τροποποιηθεί και ισχύουν και
β. Στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν ή είναι αποσπασμένα στο Νομό Έβρου και στους Νομούς Λέσβου, Χίου, Σάμου, Δωδεκανήσων και Σαμοθράκης, καθώς και στο ένστολο προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας που υπηρετεί ή είναι αποσπασμένο στη Σκύρο, χορηγείται μηνιαίο επίδομα ύψους εκατό ευρώ (100 €).
2. Μέχρι και σήμερα δεν έχει εισέτι εκδοθεί η ανωτέρω Υπουργική Απόφαση, ωστόσο, από τη 01.1.2018 ο μισθός των Ελλήνων στρατιωτικών καταβάλλεται πλέον με τις προβλέψεις του σχετικού νόμου, συμπεριλαμβανομένου του επιδόματος παραμεθορίου [(μηνιαίο επίδομα ύψους εκατό ευρώ (100 €)], χωρίς την καταβολή του επιδόματος αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας,.
3. Θεωρώντας ότι εκ παραδρομής δεν καταβλήθηκε με τη μισθοδοσία του μηνός Ιανουαρίου 2018 το ως άνω επίδομα αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας Μονάδων, παρακαλούμε όπως, με την αναδρομική (από 01.1.2017 εξ όσων γνωρίζουμε) καταβολή του επιδόματος παραμεθορίου και της ειδικής αποζημίωσης της εργασίας κατά τις νυκτερινές ώρες, παρέμβετε για την καταβολή των υπολειπομένων μηνών του επιδόματος αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας.
4. Πιστεύοντας στο δίκαιο του αιτήματός μας, παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία.


militaire.gr
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια