Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τρίκαλα: Το κυνήγι του χαμένου ... Σταυρού και ο μαθητής της ΣΜΥ που έδωσε λύση


Το "κυνήγι του χαμένου Σταυρού" έπαιξαν οι κολυμβητές στα Τρίκαλα που βούτηξαν στο παγωμένο ποτάμι για να βρουν τον Σταυρό, κατά τη διάρκεια της τελετής αγιασμού των υδάτων.Έψαχναν με τα μάτια τους στα θολά νερά, έψαχναν με τα πόδια τους και με τα χέρια τους, ρωτούσαν και ξαναρωτούσαν τον παπά προς τα πού πέταξε τον Σταυρό για να υπολογίσουν την κατεύθυνση.

Η αναζήτηση διήρκεσε αρκετή ώρα μέσα στα παγωμένα νερά, ώσπου ένας εμφανώς καλογυμνασμένος νεαρός που έψαχνε σπιθαμή προς σπιθαμή το ποτάμι, τελικά βρήκε τον μεταλλικό σταυρό και τον ύψωσε για να δείξει ότι ευρέθη.

Οι άλλοι κολυμβητές άμεσα τον αγκάλιασαν και ασπάσθηκαν τον Σταυρό.



Τα απρόοπτα δεν σταμάτησαν εκεί. Ο ιερέας όπως είθισται ήταν έτοιμος να φορέσει στον νεαρό έναν σταυρό στον λαιμό του όταν τον ρώτησε αν σπουδάζει.
Μάλιστα είμαι σπουδαστής στην ΣΜΥ απάντησε ο νεαρός και τότε ο ιερέας φώναξε τον Ταξίαρχο για να του φορέσει τον σταυρό.

Μόνο που με τα γάντια ήταν δύσκολο να ανοίξει την ασφάλεια της καδένας και πάνω στην προσπάθειά του, γλιστράει ο σταυρός και παρολίγο να πέσει.

Χρειάστηκε η βοήθεια των παριστάμενων, για να τον συγκρατήσουν ενώ ο Ταξίαρχος έβγαλε τελικά τα γάντια για να φορέσει τον σταυρό στο νεαρό μαθητή μαζί με τον ιερέα.


Δείτε τι είπε ο νεαρός στο τέλος του βίντεο



πηγή: armyvoice
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια