Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές και χιόνια

Την Πέμπτη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικέ καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές μέχρι το βράδυ στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και τα
Δωδεκάνησα. Παροδικές χιονοπτώσεις (πάνω από τα 1.000 μέτρα) θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας και της δυτικής Στερεάς. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις έως 6 μποφόρ στα νότια πελάγη.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες και πιθανόν εκ νέου τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα, λόγω ομίχλης κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Παροδικές χιονοπτώσεις (πάνω από τα 1.000 μέτρα) θα σημειωθούν στα ορεινά της δυτικής  Μακεδονίας. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα, λόγω ομίχλης κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες.  Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στο Ιόνιο και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Παροδικές χιονοπτώσεις (πάνω από τα 1.000 μέτρα) στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 3 με 4 και βαθμιαία από τα δυτικά βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα στα νότια έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες στα νότια και εκ νέου τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια δυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία δυτικοί μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στα νότια έως 6 μποφόρ. Από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Πρόγνωση καιρού για 12/01/2018

Την Παρασκευή στο Ιόνιο και βαθμιαία και στα υπόλοιπα αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες αρχικά στα νησιά του Ιονίου και βαθμιαία στη δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο και από τις βραδινές ώρες στην υπόλοιπη Στερεά, την Εύβοια, την Θεσσαλία, τις Σποράδες και την κεντρική Μακεδονία θα είναι τοπικά ισχυρές. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το βράδυ στα ηπειρωτικά ορεινά, καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας (πάνω από τα 700 μέτρα).

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα νότια νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία 6 και τοπικά 7 μποφόρ με τάση ενίσχυσης τη νύχτα . Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

πηγή: ant1news.gr

_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια