Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Γιατί οι Σκοπιανοί καίγονται για συνοριακό σταθμό στις Πρέσπες; - κείμενο αναγνώστη

Δημοσιεύουμε κείμενο αναγνώστη του bloko.gr: Τώρα τελευταία γίνεται σοβαρός λόγος με την συγκατάθεση του Υπουργού Εξωτερικών να ανοίξει συνοριακός σταθμός στον
Άγιο Γερμανό των Πρεσπών.  Την πρωτοβουλία αυτή είχε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας.
Εξυπακούεται ότι όταν ασκούν πολιτική εξωτερική οι άνθρωποι που δεν κατέχουν  αυτό το άθλημα, μπορεί να γίνουν σοβαρότατες γκάφες. Όπως στο παρελθόν με δηλώσεις Δημάρχων, Νομαρχών παλαιότερα, κληρικών κλπ.
Οι Σκοπιανοί επιθυμούν διακαώς αυτή την εξέλιξη και κατασκεύασαν από το 1998 σταθμό ελέγχου διαβατηρίων, δρόμο διπλής κατεύθυνσης με νησίδα στη μέση με σκοπό να μπορέσουν κάποτε να δημιουργήσουν σταθμό διαβατηριακού ελέγχου στην Πρέσπα.
Κάποτε επί Σημίτη, το 2000, η Ελληνική Κυβέρνηση αποφάσισε να δεχθεί τον Γκλιγκόροφ με συνοδεία τριακοσίων περίπου δημοσιογράφων κλπ από εκεί αλλά τελικά πέρασε μόνο ο Γκλιγκόροφ με τον Υπουργό Εξωτερικών των Σκοπίων, επειδή ορισμένοι  στην Ελλάδα ματαίωσαν αυτή την πλημμυρίδα της παράνομης άφιξης χωρίς διαβατηριακό έλεγχο, δημιουργώντας πρόβλημα προσβασιμότητας με αυτοκίνητα.
Βέβαια οι λόγοι της κατάργησης του Σταθμού αυτού, αφού υπήρχε προπολεμικά έχουν εκλείψει.  Η προπαγάνδα των Σκοπιανών εκεί έχει σοβαρά ατονήσει και σχεδόν είναι ανύπαρκτη.
Το ερώτημα είναι γιατί οι Σκοπιανοί καίγονται γι’ αυτόν τον συνοριακό σταθμό.   
Είναι απλή η απάντηση. Αλληθωρίζουν να κλέψουν τον τουρισμό των Πρεσπών και της Καστοριάς. Το κοστολόγιο εκείθεν είναι φτηνό και οι υπηρεσίες επίσης φθηνές.
Οποιοσδήποτε αποφασίσει να ανοίξει  αυτή τη δίοδο, να έχει υπόψη του ότι υποσκάπτει την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια