Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μανώλης Σφακιανάκης: «Ο διώκτης του ηλεκτρονικού εγκλήματος είναι μπροστά από τον παράνομο»

Στη Λάρισα βρέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία της Ελληνικής Αστυνομίας και πλέον πρόεδρος του Cyber Security International (CSI) Ινστιτούτου,
Μανώλης Σφακιανάκης, προκειμένου να μιλήσει σε ημερίδα του Συλλόγου Γονέων του 5ου Γυμνασίου Λάρισας για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με τον κ. Σφακιανάκη, «η σημερινή εκδήλωση έχει να κάνει με την ασφάλεια των παιδιών στο διαδίκτυο, με τη νέα νομοθεσία η οποία εφαρμόζεται από τις 25 Μαΐου του 2018 και με όλα τα νέα δεδομένα τα οποία τα παιδιά μας θα πρέπει να έχουν υπόψη τους για μια ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.

Το Cyber Security International Instituteείναι απόψε στη Λάρισα, εγώ με τους ανθρώπους μου, για να δώσω το βήμα και το βηματισμό στα παιδιά μας αλλά και στους γονείς μέσα από τη νέα ακαδημία γονέων που ετοιμάζω, στις 6 Φεβρουαρίου θα γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις, για να είναι και η Λάρισα μέσα στον βηματισμό αυτό».

Πάντως, ο πρώην διευθυντής της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «όταν ο διώκτης είναι καλός στη δίωξη, προηγείται του ηλεκτρονικού εγκληματία, όταν ο διώκτης περιμένει, είναι πίσω! Την ελληνική αστυνομία την άφησα μπροστά από τον διώκτη και τώρα βλέπω ότι εξακολουθεί να είναι μπροστά από τον διώκτη. Είμαστε σε πολύ καλή φόρμα, με άλλα λόγια…».

Ειδικότερα όσον αφορά στις κυβερνοεπιθέσεις, ο κ. Σφακιανάκης τόνισε ότι «η χώρα μας είναι κέντρο κυβερνοεπιθέσεων, αυτό το πιστεύω και το βλέπω καθημερινά. Η νέα νομοθεσία έχει να κάνει με το GTPR, όπου στις 25 Μαΐου όποια εταιρεία δεν έχει εφαρμόσει τη νέα νομοθεσία που αφορά και κυβερνοεπιθέσεις, έχει μεγάλο πρόβλημα όσον αφορά τα πρόστιμα που έρχονται».

Τέλος, ο κ. Σφακιανάκης, αναφερόμενος στους γονείς τόνισε ότι «οι γονείς θα πρέπει να ξέρουν ένα και μοναδικό πράγμα: Θα πρέπει να είναι κοντά στα παιδιά τους, θα πρέπει να μάθουν και αυτοί το διαδίκτυο, γι’ αυτό το λόγο το CSII κάνει την ακαδημία γονέων, ώστε οι γονείς πια θα μπορούν να μαθαίνουν τα πάντα για το διαδίκτυο, μέσα από το διαδίκτυο».


Πηγή: onlarissa

_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια