Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μεγάλες ελλείψεις έφερε η απαγόρευση τοποθετήσεων νέων αστυφυλάκων στο Μεταγωγών

Η απόδραση των τριών «σκληρών» ποινικών από τη Διεύθυνση Μεταγωγών Αττικής, ήρθε να αναδείξει τις ελλείψεις που υπάρχουν σε προσωπικό και μέσα, σε μία κομβική υπηρεσία της
ΕΛ.ΑΣ.
Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλουν διοίκηση και προσωπικό, είναι αδύνατο να εξυπηρετηθεί ο καθημερινός όγκος φυλακιστηρίων, με αποτέλεσμα κρατούμενοι να παραμένουν στο κτίριο της Πέτρου Ράλλη για διάστημα αρκετά μεγαλύτερο από το προβλεπόμενο. Χαριστική βολή η απαγόρευση τοποθέτησης νεοεξερχόμενων αστυφυλάκων στην Διεύθυνση Μεταγωγών, που θα έδινε μια «ανάσα» στους αστυνομικούς που υπηρετούν εκεί.
Την ίδια ώρα, στη Γ.Α.Δ.Α. και στα τοπικά Α.Τ., ο αριθμός των ατόμων στα κελιά είναι (συνήθως) αρκετά μεγαλύτερος απ’ αυτόν που αντέχουν. Μεγάλος, επίσης, είναι και ο χρόνος παραμονής ορισμένων κρατουμένων παρότι πρόκειται για χώρους βραχείας παραμονής, καθότι δεν έχουν χώρο προαυλισμού ή άλλες παροχές όπως τα σωφρονιστικά καταστήματα. Είναι χαρακτηριστικό πως άτομα για τα οποία έχει εκδοθεί φυλακιστήριο παραμένουν ακόμη κι έναν ολόκληρο μήνα σε κρατητήρια, μέχρι να παραδοθούν στην Διεύθυνση Μεταγωγών και από εκεί στις φυλακές, προκαλώντας την έντονη διαμαρτυρία τους.
Το αποτέλεσμα είναι οι κρατούμενοι να αναζητούν ευάλωτα σημεία, είτε στα κρατητήρια είτε κατά τη μεταφορά τους σε νοσηλευτικά ιδρύματα (σ.σ. εάν το ζητήσουν η ΕΛ.ΑΣ. είναι υποχρεωμένη να τους πάει λόγω της μακράς κράτησης τους), με τον κίνδυνο απόδρασης να αυξάνει. Την ίδια ώρα -ιδίως οι «σκληροί» ποινικοί- προκαλούν φθορές στα κρατητήρια ή επιτίθενται ακόμη στους αστυνομικούς που τους φρουρούν.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα κεντρικά κρατητήρια της Ασφάλειας Αττικής, στο κτίριο της Γ.Α.Δ.Α., όπου αν και προορίζονται αποκλειστικά και μόνο για την κράτηση ατόμων από τις κεντρικές Υπηρεσίες της Ασφάλειας, εντούτοις μεταφέρονται -λόγω πληρότητας ή μη πλήρωσης των κριτηρίων ασφαλείας- άτομα από κάθε Α.Τ. του λεκανοπεδίου.
Αποτέλεσμα είναι ο κορεσμός από κρατούμενους και η απασχόληση πολύτιμου προσωπικού για τη μεταγωγή τους πότε σε δικαστήρια και πότε σε νοσοκομείο.
Πηγή: reader.gr
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια