Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Το Πρωτοδικείο Αθηνών καταργεί την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ)

Στην δημοσιότητα δόθηκε η απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών με την οποία αναγνωρίζεται η



 Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών  (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ) ως η Ομοσπονδία που εκπροσωπεί τα συμφέροντα των στρατιωτικών. 

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την απόφαση του το Πρωτοδικείο Αθηνών "Ακυρώνει τη 453/2013 Διάταξη του Ειρηνοδικείου Αθηνών δυνάμει της οποίας αναγνωρίστηκε η σύσταση της Ομοσπονδίας με την επωνυμία "Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών" και με τον διακρατικό τίτλο Π.Ο.Ε.Σ απο το Ειδικό Βιβλίο Επαγγελματικών Οργανώσεων των Ν.1264/1982 και Ν.1712/1987 του Πρωτοδικείου Αθηνών".

O Πρόεδρος της Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ Δημήτρης Ρώτας (Επγός) δήλωσε στο Onalert οτι μετά απο αυτή την απόφαση "είμαστε οι μοναδικοί οι οποίοι μπορούμε να εκπροσωπούμε τους στρατιωτικούς και τόνισε μάλστα οτι "η Π.Ο.Ε.Σ δεν υφίσταται ως επαγγελματικό σωματείο". 

Ο κ. Ρώτας είπε χαρακτηριστικά οτι η Π.Ο.Ε.Σ μετα την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών "δεν θα μπορεί να εκφραστεί για τα θέματα των στρατιωτικών και παραμένει ενα αστικό σωματείο." Ερωτηθείς απο το Onalert ποιό θα ειναι το επόμενο βήμα, ο Πρόεδρος της Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ είπε οτι "το επόμενο βήμα ειναι να καλέσουμε όλες τις πρωτοβάθμιες Ενώσεις που δεν έχουν εγγραφεί στην Ομοσπονδία να εισέλθουν στην Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ όπως προβλέπει ο νόμος".

Κανένα λόγο ανησυχίας δεν εμπνέει σύμφωνα με την Π.Ο.Ε.Σ η απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών η οποία καταργεί την Π.Ο.Ε.Σ και την διαγράφει από τα βιβλία Ομοσπονδιών και από το Ειδικό Βιβλίο Επαγγελματικών Οργανώσεων. 

Ο πρόεδρος της Π.Ο.Ε.Σ Συνταγματάρχης Ανέστης Τσουκαράκης, είπε στο OnAlert οτι οποιαδήποτε δικαστική απόφαση για να καταστεί εκτελεστή θα πρέπει να τελεσιδικήσει στον ανώτατο βαθμό. Όπως αναφέρει ο κ. Τσουκαράκης κατά την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας το δικαστήριο δεν απάντησε σε κανένα απο τα νομικά επιχειρήματα που ετέθησαν απο την Π.Ο.Ε.Σ. Σημείωνε μάλιστα με δεικτικό ύφος οτι πρόκειτα για "ενέργειες που γεννούν εύλογα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν μετα απο πειθαρχικό έλεγχο." 


Σε κάθε περίπτωση η Π.Ο.Ε.Σ αναμένεται να ασκήσει έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης.


Διαβάστε την απόφαση



 
 
 

onalert.gr
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια