Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η ασφάλεια Αττικής ... "μετακομίζει" - Αδιανόητα ακατανόητες μετακινήσεις

Από τα αξιοπερίεργα και συνάμα αξιοπρόσεκτα των φετινών κρίσεων, είναι η καθολική αναδιαμόρφωση της ασφάλειας αττικής. Και ειδικά όταν γίνεται λόγος για μια
υπηρεσία που απέσπασε τους διθύραμβους της ηγεσίας για τα επιτεύγματα της στα δύο τελευταία χρόνια.

Αίσθηση, ακόμα από τις τοποθετήσεις των ταξίαρχων προκάλεσε η μαζική "ψιμυθίωση" της τετρανδρίας. Αναμφίβολα, ο κ. Παπαζαφείρης ως πρώτος υποστράτηγος δεν μπορούσε να παραμείνει. Διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία ως επικεφαλής της ασφάλειας με επιτυχίες κι εξαρθρώσεις που συζητήθηκαν περισσότερο παρά ποτέ από την κοινή γνώμη σε όλο το ιστορικά διαχρονικά προτσές της.  

Από εκεί και κάτω όμως, εντύπωση προκάλεσε η μη διατήρηση ούτε ενός από τους τρεις υποδιοικητές. Καστάνης, Οσταδημήτρης και Χαιρετάκης μετακινήθηκαν προς αρχηγείο ο πρώτος και ΓΑΔΑ, ακολουθώντας τον κ. Παπαζαφείρη οι άλλοι δύο. Γιατί άραγε; Δεν υπήρξε η ανάγκη του συνεκτικού κρίκου στην αλυσίδα των μεταρρυθμίσεων; Οι κ.κ. Κοκκαλάκης και Κονδύλης κρίνονται εκ προιμίου ως σοβαρές επιλογές δίπλα στον κ. Ψωμά, αλλά... Υπάρχει ένα αλλά καθώς το επιτυχημένο παρελθόν διαγράφεται και οι υποχρεώσεις των διάδοχων γίνονται εκ των πραγμάτων πολύ μεγαλύτερες.

Υπήρχε μια επιφύλαξη, η οποία όμως με τις τοποθετήσεις των διευθυντών άρθηκε και στη θέση της επικράτησαν οι απορίες και τα ερωτήματα. Η αναμονή για τον συνδετικό κρίκο ήταν η τοποθέτηση του κ. Γιώργου Παπασηφάκη στη θέση του τρίτου υποδιοικητή, ώστε μέσω αυτού να γίνει το πάντρεμα με το χθες, καθώς και η μετάγγιση όλης της σύγχρονης ιστορικής γνώσης της υπηρεσίας. Γνωρίζουμε ότι αυτοί που θα του χρυσώσουν το χάπι, θα υποστηρίξουν ότι τον στέλνουν στην πιο δύσκολη υπηρεσία της αττικής, επενδύοντας στην ήρεμη δύναμη που αποπνέει και στη μεγάλη αποτελεσματικότητα, ώστε να σπάσει ο γόρδιος δεσμός του εγκλήματος. Όμως αυτά είναι υπεκφυγές για αφελείς. Αν ήθελαν, θα μπορούσαν να του χρεώσουν τη δυτική αττική ως υποδιοικητή καθώς και κάποιας ακόμη (βορειοανατολικής) ώστε να ελεγχθούν οι δίαυλοι και με τη συντονισμένη δράση το αποτέλεσμα να ήταν ακόμη μεγαλύτερο από το προσδοκώμενο. Και με τον κ. Ντουίτση ως ΥΔΕΖΙ με τον οποίο συνεννοούνται με τα μάτια, οι πιθανότητες για ακόμη μεγαλύτερο έλεγχο του εγκλήματος που εκπηγάζει από τη δυτική όχθη, θα φάνταζε ως περισσότερο εγγυημένο.

Με το ίδιο αιτιολογικό πιθανώς να χρυσώθηκε το χάπι και για τον κ. Γιώργο Μάγκα, που μετακινείται από το οργανωμένο έγκλημα κι αυτός στα δυτικά. Ξέρει από ναρκωτικά, γνωρίζει πλέον και το οργανωμένο έγκλημα και συνεπώς θ' αποτελέσουν δίδυμο που θα φέρει και θα προσφέρει απτό αποτέλεσμα. Γνωρίζουν όμως καλύτερα από εμάς οι διοικούντες ότι μια μετακίνηση από τα κεντρικά, πλήττει το κύρος και το ηθικό κάθε αξιωματικού. Όσο κι αν η μετακίνηση συνοδεύεται με επαίνους. Μακάρι οι επιλογές ν' αποδειχτούν σοφές, όμως η ίδια η ιστορία μας διδάσκει πως όποιος δεν γνωρίζει ή δεν διδάσκεται από την ιστορία του, είναι καταδικασμένος ν' αοτύχει.




_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια