Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Οι καλύτεροι χειμερινοί ταξιδιωτικοί προορισμοί!



Μπορεί να έχουμε οι περισσότεροι από εμάς συνδέσει τα ταξίδια με το καλοκαίρι και τον καλό καιρό, ωστόσο και το χειμώνα με το κρύο, τις βροχές και το χιόνι αποτελούν μια πρόκληση.

Η αλήθεια είναι πως αρκετές πόλεις «είναι φτιαγμένες» για το χειμώνα.

Πράγα, Τσεχία


Με τα χιονισμένα σπίτια και τα λιθόστρωτα δρομάκια, η Πράγα είναι μια παραμυθένια πόλη που το χειμώνα δεν είναι αποπνικτική λόγω τουριστών. Μπορείτε να δείτε το Θέατρο των Τάξεων όπου ο Μότσαρτ έπαιξε για πρώτη φορά το «Don Giovanni» το 1787.

Σαλτσβούργο, Αυστρία


Το Σαλτσβούργο είναι η τέλεια πόλη για μία χειμερινή απόδραση. Η ξενάγηση «The Sound of Music Panorama» είναι ό,τι πρέπει για τους λάτρεις του μιούζικαλ -και όχι μόνο- και κυμαίνεται στην τιμή των 50 δολαρίων ανά άτομο.

Τρόμσο, Νορβηγία


Υπάρχουν αρκετοί λόγοι που το Τρόμσο φημίζεται ως πρωτεύουσα της Αρκτικής, με τον κύριο να είναι το τέλειο κλίμα και τοπίο το χειμώνα. Το Perspektivet Museum στο δρόμο Storgata προσφέρει μία εκπληκτική ιδέα της νορβηγικής Τέχνης.

Άμστερνταμ, Ολλανδία


Τα μουσεία του Άμστερνταμ το χειμώνα είναι σχεδόν άδεια, πράγμα που τα καθιστά ιδανικά για επίσκεψη. Για ψώνια προτείνονται μικρότερες περιοχές όπως η γειτονιά της Γιορντάαν, Haarlemmerstraat, η Spiegelkwartier και η Negen Straatjes (στα αγγλικά: Nine little streets).

Ναγκάνο, Ιαπωνία


Η πόλη Ναγκάνο είναι ιδανική για να εξερευνήσει κανείς τα κοντινά χιονοδρομικά κέντρα. Ο ναός Zenkō-ji έχει χτιστεί τον 7ο αιώνα, είναι ο τρίτος μεγαλύτερος ξύλινος ναός της Ιαπωνίας και αξίζει να τον επισκεφθείτε.

Ρέικιαβικ, Ισλανδία


Παρά το γεγονός πως η πρωτεύουσα της Ισλανδίας είναι από τις πιο κρύες πόλεις της Ευρώπης, έχει αρκετές ιαματικές πηγές για να ζεσταθείτε. Η αίθουσα συναυλιών Harpa έχει σχεδιαστεί από τον Olafur Eliasson με σκοπό να «αντικατοπτρίζει» τη γεωλογία της Ισλανδίας.

Βερολίνο, Γερμανία


Κατά τη διάρκεια του χειμώνα το Βερολίνο σφύζει από ζωή, με τα παγοδρόμια και τους λόφους για σκι, τις συναυλίες και τις υπαίθριες αγορές του. Το Dr Pong στην οδό Eberswalder πρέπει οπωσδήποτε να καταταχθεί ανάμεσα στα πιο «ιδιότροπα» μπαρ. Είναι ένα μαγαζί για πινγκ πονγκ και μπορούμε άνετα να πούμε πως περιγράφει τη νυχτερινή ζωή του Βερολίνου.

Οττάβα, Καναδάς


Το φεστιβάλ Winterlude της Οττάβα είναι ένα από τα μεγαλύτερα χειμερινά γεγονότα και φημίζεται για τα γλυπτά από πάγο και τις υπαίθριες συναυλίες. Κατά τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο οι επισκέπτες μπορούν να δουν το μεγαλύτερο φυσικό παγοδρόμιο του κόσμου, το Rideau Canal.

Εδιμβούργο, Σκωτία


Λιθόστρωτα δρομάκια, κάστρα και υπέροχοι κήποι είναι τα τρία πράγματα που καθιστούν το Εδιμβούργο μία όμορφη πόλη, ιδανική για οποιαδήποτε εποχή, με το χειμώνα να ξεχωρίζει ίσως λίγο. Μία ξενάγηση στους Τάφους του Σάουθ Μπριτζ είναι ό,τι πρέπει για να μάθετε την εντυπωσιακή ιστορία της πόλης.


Πηγή: cnn.gr
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια