Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Εφαρμογή σε κινητό δείχνει ότι ο Αφγανός είχε πρόθεση να σκοτώσει τη Γερμανίδα φοιτήτρια

Μια εφαρμογή στο iPhone του Χουσείν Χαβάρι, του Αφγανού που σκότωσε Γερμανίδα φοιτήτρια 



ενώ νωρίτερα είχε σπρώξει στο κενό και φοιτήτρια στην Κέρκυρα αλλά είχε αφεθεί ελεύθερος χάρη στις διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου, φαίνεται ότι αποτελεί σημείο κλειδί για την υπόθεση που είχε σοκάρει τη Γερμανία καθώς η 19χρονη Μαρία Λαντενμπούργκερ, ήταν κόρη ανώτατου στελέχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η εφαρμογή Health App της Apple που είναι προεγκατεστημένη στα iPhone 6S καταγράφει τα βήματα του κατόχου της. Οι αστυνομικοί που μελέτησαν τα δεδομένα από τις κινήσεις του Χαβάρι διαπίστωσαν ότι υποδηλώνουν πως ο Αφγανός δολοφόνος είχε σύρει την 19χρονη κατεβαίνοντας στην όχθη ενός ποταμού.

Το στοιχείο αυτό είναι πολύ κρίσιμο καθώς ο Χαβάρι υποστηρίζει ότι όλα όσα συνέβησαν ήταν ατύχημα. Αντίθετα τα στοιχεία αυτά συντείνουν στο ότι είχε προσχεδιάσει τη δολοφονική επίθεσή του.
Η άτυχη 19χρονη δολοφονήθηκε τον Οκτώβριο του 2016 αφού σύμφωνα με το κατηγορητήριο βιάστηκε και στη συνέχεια πνίγηκε στον ποταμό Ντρέσιαμ.

Ο Χαβάρι, ο οποίος εντοπίστηκε από μια τρίχα που βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος αρνήθηκε να δώσει στις αρχές το ΡΙΝ του κινητού του τηλεφώνου με τους αστυνομικούς να επιστρατεύουν εταιρεία από το Μόναχο που κατάφερε να «σπάσει» τον κωδικό.

Έτσι οι αστυνομικοί κατάφεραν να χαρτογραφήσουν τις κινήσεις του Χαβάρι αλλά και να εντοπίσουν τις περιόδους της πιο έντονης σωματικής του δραστηριότητας διαπιστώνοντας ότι ταυτίζονται με την ώρα θανάτου της 19χρονης.

Για να είναι σίγουροι οι αστυνομικοί έστειλαν έναν συνάδελφό τους να κάνει παρόμοιες κινήσεις με τον Αφγανό δολοφόνο και έτσι είδαν ότι οι καταγραφές έμοιαζαν με αυτές στο κινητό του Χαβάρι.

Κρίσιμο στοιχείο, τέλος, για την ποινική μεταχείριση του Χαβάρι θα αποτελέσει το θέμα της ηλικίας του - ο πατέρας του αποκάλυψε ότι είναι 33 ετών και όχι ανήλικος - καθώς αν αποδειχθεί ότι είναι άνω των 18 ετών κινδυνεύει με φυλάκιση έως 30 ετών έναντι 10 αν πρόκειται για ανήλικο.


protothema.gr
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια