Οι χρήσιμες περιπολίες στο Μπάνσκο του αρχιφύλακα από την Κομοτηνή

Γνώστης της βουλγαρικής γλώσσας, συνδράμει στις κοινές περιπολίες Ελλήνων, Βούλγαρων και

 Ρουμάνων αστυνομικών στο Μπάνσκο της Βουλγαρίας και για τη σημασία της παρουσίας του για τους Έλληνες επισκέπτες "μιλάει" μέσω ευχαριστήριας επιστολής ένας πολίτης από την Αλεξανδρούπολη. 
Αποδέκτης του «ευχαριστώ» είναι ο αρχιφύλακας του Αστυνομικού Τμήματος Κομοτηνής κ. Αθανάσιος Στάσιος, ο οποίος υπηρετώντας σε κοινές περιπολίες Ελλήνων, Βούλγαρων και Ρουμάνων αστυνομικών στο δημοφιλές για τους Έλληνες και ιδιαίτερα τους Θρακιώτες Μπάνσκο της Βουλγαρίας, προσέφερε τις υπηρεσίες του και στάθηκε αρωγός στην περιπέτεια παρέας από την Αλεξανδρούπολη, επιδεικνύοντας ενεργά το ανθρώπινο ενδιαφέρον του και όχι στα στενά πλαίσια του υπηρεσιακού του καθήκοντος.

Ο πολίτης από την Αλεξανδρούπολη γράφει στην ευχαριστήρια επιστολή του: "Στις 23 Δεκεμβρίου 2017, στο Μπάνσκο της Βουλγαρίας κατόπιν εξέτασης αλκοτέστ μεταβήκαμε στο αστυνομικό τμήμα λόγω υπέρβασης του επιτρεπόμενου ορίου κατανάλωσης αλκοόλ εκ μέρους του οδηγού. Άμεσα κατέφθασε στο τμήμα ο κ. Στάσιος κατόπιν κλήσης των βουλγαρικών αρχών. Η αρωγή του υπήρξε πολύτιμη τόσο για την συνεννόησή μας με τους Βούλγαρους αστυνομικούς, όσο και για την ενημέρωσή μας για τους νόμους της γείτονος χώρας και τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί.
Εκτός αυτού, ήταν εξαιρετικά ευγενικός, φιλικός και καθησυχαστικός έχοντας πλήρη συναίσθηση της ψυχολογικής μας πίεσης. Το ενδιαφέρον του ήταν ενεργό ακόμα και μετά την απομάκρυνσή μας από το τμήμα μέχρι την διευθέτηση των ζητημάτων που προέκυψαν, γεγονός που δείχνει ένα ιδιαίτερο ανθρώπινο πρόσωπο της υπηρεσίας σας. 

Τέτοιες πράξεις των οργάνων σας, συμβάλλουν στο να κερδίσει το κράτος την εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς της πολιτείας μας". 

Την παραπάνω επιστολή, συν μία ακόμα, έδωσε στη δημοσιότητα η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης, το διοικητικό συμβούλιο της οποίας εκφράζει, με την ευκαιρία, τα θερμά του συγχαρητήρια τόσο στους αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, οι οποίοι «αποδεικνύοντας περίσσιο φιλότιμο και υπηρετώντας πάντα πιστά το καθήκον, πριν ακόμα εκπνεύσει ο πρώτος μήνας του 2018, πέτυχαν σοβαρά χτυπήματα στην εγκληματικότητα και παρείχαν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες ασφαλείας στους συμπολίτες μας». 

Στη δεύτερη ευχαριστήρια επιστολή, ιδιοκτήτρια φορτηγού αυτοκινήτου που εκλάπη στη Θεσσαλονίκη στις 4 Ιανουαρίου, εκφράζει ένθερμα την ευαρέσκειά της για την προθυμία και την άμεση αντίδραση των αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., που είχε σα συνέπεια τον εντοπισμό του κλεμμένου οχήματος και τη σύλληψη, κατόπιν καταδίωξης, του δράστη της κλοπής.
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων, πέρα από τους αστυνομικούς των δύο ανωτέρω υποθέσεων, συγχαίρει και τους συναδέλφους τους, που σημείωσαν τρεις ακόμα επιτυχίες για λογαριασμό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης τις τελευταίες ημέρες. Πρόκειται συγκεκριμένα για: 

Τους Αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών, οι οποίοι στις 15 Ιανουαρίου συνέλαβαν τρία μέλη συμμορίας εμπορίας ναρκωτικών, υπηκόους Βουλγαρίας, για πώληση ναρκωτικών, εμπορία όπλου και αντίσταση. Οι αστυνομικοί είχαν κατασχέσει 6.424 γραμμάρια κάνναβης, ένα πιστόλι κρότου, δύο Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα, 4 κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό. 

Τους αστυνομικούς της ίδιας Ομάδας, οι οποίοι στις 18 Ιανουαρίου συνέλαβαν στον κάθετο άξονα Κομοτηνής-Νυμφαίας έναν 26χρονο, υπήκοο Βουλγαρίας, που εισήλθε στη χώρα μας έχοντας επιμελώς κρυμμένες σε διάφορα σημεία στο εσωτερικό του αυτοκινήτου του 21 νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 9.144 γραμμαρίων.

Τους αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών, οι οποίοι στις 12 Ιανουαρίου εντόπισαν, καταδίωξαν, ακινητοποίησαν και συνέλαβαν 36χρονο, υπήκοο Γεωργίας, που με το επιβατηγό αυτοκίνητό του προωθούσε στην ενδοχώρα 12 μη νόμιμους μετανάστες. 

«Όλα αυτά, αλλά και πολλά ακόμη περισσότερα, αποτελούν περίτρανη απόδειξη του ότι οι αστυνομικοί της Ροδόπης, σε όποια υπηρεσία κι αν είναι, όποιον βαθμό και αν κατέχουν, εργάζονται με περίσσιο φιλότιμο και υπηρετούν πιστά το καθήκον τους, προσφέροντας απλόχερα υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους συμπολίτες μας. 

Όλα αυτά μας κάνουν να νοιώθουμε ακόμα πιο περήφανοι για τα μέλη που εκπροσωπούμε και το ελάχιστο που μπορούμε είναι να το εκφράσουμε δημοσίως», καταλήγει η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης.

xronos.gr
_