Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Θεοφάνεια: Κρεσέντο προκλητικότητας τουρκικών ακταιωρών σε Ιμια, Φαρμακονήσι, Αγαθονήσι

Κρεσέντο τουρκικής προκλητικότητας τουρκικών ακταιωρών σε Ίμια, Φαρμακονήσι και Αγαθονήσι, ανήμερα των Θεοφανείω. Ενώ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός  Εθνικής Άμυνας
βρίσκονταν στην Κάλυμνο για τον αγιασμό των υδάτων, τρια σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής είχαν αναπτυχθεί από το πρωί στα τρια ακριτικά νησιά και επιδόθηκαν σε διαδοχικές παραβιάσεις των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Απέναντι από τα τουρκικά σκάφη βρίσκονταν συνεχώς μέσα του ελληνικού λιμενικού σώματος τα οποία συνεχώς και δια ασυρμάτου καλούσαν τα τουρκικά πλοία να αποχωρήσουν από τα ελληνικά χωρικά ύδατα. Εν τω μεταξύ και μέσω twitter προκλήθηκε αναστάτωση από την ανάρτηση Ροδίτη δημοσιογράφου με τη φωτογραφία με την παρουσία ακόμη μιας τουρκικής ακταιωρού στα ανοιχτά και της Κω.

Στο tweet αναφέρει χαρακτηριστικά: "Ο Τσίπρας βρίσκεται στην Κάλυμνο για τα Θεοφάνεια και η Τουρκική ακταιωρός σουλατσάρει ανενόχλητη στα 300 μ. από τις ακτές της Κω!" Σύμφωνα με τις πληροφορίες του onalert πάντως η παρουσία του τουρκικού περιπολικού έρευνας και διάσωσης στην περιοχή επιβεβαιώνεται, αλλά δεν καταγράφηκε να παραβιάζει τα διεθνή νόμιμα.


Αυτή είναι η ανάρτηση στο twitter



Προκλήσεις διαρκείας

Από την άλλη η Άγκυρα φρόντισε ανήμερα των Θεοφανείων να προκαλέσει και με την γνωστή "φάμπρικα" NAVTEX.  Όπως έγραψε το onalert. ο υδρογραφικός σταθμός της Αττάλειας του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού προανήγγειλε την παράνομη δέσμευση μιας περιοχή στα νοτιανατολικά της Κρήτης και της Καρπάθου για την πραγματοποίηση άσκησης με πυρά αλλά και για υποβρύχια δραστηριότητα όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η τουρκική αναγγελία.

Ο χάρτης της τουρκικής NAVTEX



πηγή: onalert
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια