Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μια οφειλόμενη απάντηση για την ασφάλεια δυτικής Αττικής

Διαβάσαμε με ενδιαφέρον την ανακοίνωση των αστυνομικών της ένωσης δυτικής Αττικής, πλην όμως για μια ακόμα φορά μας απογοήτευσε η έλλειψη θέσης και
πρότασης.

Οι κήνσορες- Κάτωνες του ρητορικού αφορισμού κι ενίοτε χλευασμού (αναπαλλοτρίωτο δικαίωμα τους) δεν βλέπουν -όπως και τότε δεν είχαν δει τις λεγεώνες στον Ρουβίκωνα- παραβλέπουν κι αγνοούν το δικαίωμα του πολίτη στην ασφάλεια, το οποίο μεταξύ των άλλων συντεχνιακών δικαιοδοσιών τους οφείλουν και να βλέπουν και να υπηρετούν.

Παραβλέπουμε ωστόσο την αβλεψία. Δεν διαθέτουν όλοι το χάρισμα, ή για να είμαστε ακριβείς, επιλέγουν -όχι κάποιοι όπως τονίζεται κατ' επανάληψη στην πολεμική ανακοίνωση για θερβαντικπύς ανεμόμυλους- ο κ. Σταματάκης και οι συν αυτώ προσυπογράφοντες, να παραγράψουν κάθε πρόταση ή έστω αντιπρόταση. Ο αφορισμός και η μονολιθικότητα δεν αποτελούν εχέγγυο χρήσιμων διαπιστευτηρίων για το πελατειακό κοινό. Αντίθετα, ο διάλογος, τον οποίο έντεχνα απέφυγε η ένωση ορθώνοντας αδιαπέραστα φράγματα de facto κι αδιαπραγμάτευτων θέσεων, γονιμοποιεί το έδαφος της ουσίας και του επιδιωκόμενου στόχου.

Δυστυχώς κι εδώ οφείλουμε να καταθέσουμε ότι διαψευστήκαμε, ο κ. Σταματάκης αν και νέος στην όψη, επιχειρεί να χτίσει προφίλ με παλιά τεχνικά υλικά. Μακάρι και το ευχόμαστε ολόψυχα, να μας ξαναδιαψεύσει στο μέλλον αλλά τότε βάζοντας θετικό πρόσημο στην εκτίμηση.

ΥΓ: Η αλήθεια είναι πως το δυτική Αττική την γνωρίζουμε μόνο στον χάρτη και κάτι λίγα μορφολογικά στοιχεία της. Βλέπουμε όμως και παρατηρούμε επί σειρά ετών την εγκληματικότητα που μαστίζει τον πληθυσμό της και την εγκληματικότητα που μονίμως εξάγει προς τις υπόλοιπες ζώνες του λεκανοπεδίου, κάτι που ο κ. Σταματάκης επιλέγει ν' αγνοήσει επιδεικτικά.

Σε ότι αφορά στους πέτρωνες- αγκιτάτορες, εμείς γνωρίζουμε τους δικούς του. Και στην ΠΟΑΣΥ και στα πέριξ. Τον προκαλούμε να κατονομάσει τους δικούς μας. Γιατί τα υπονοούμενα δεν τιμούν κανένα, σε αντίθεση με τον εναργή λόγο.


_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια