Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Χαρακόπουλος: Ήρωας εν καιρώ ειρήνης

«Τιμούμε σήμερα έναν ήρωα, έναν σύγχρονο μάρτυρα -όπως είπε ο δεσπότης μας-, γιατί ήρωες δεν έχουμε μόνο εν καιρώ πολέμου αλλά και σε χρόνους ειρήνης». Τα παραπάνω τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, χαιρετίζοντας την τελετή αποκαλυπτηρίων του μνημείου του ήρωα υποσμηναγού Νικόλαου Θεοδώρου, ο οποίος στις 8 Ιανουαρίου 1976 μετά από σύγκρουση με άλλο αεροσκάφος προτίμησε να θυσιαστεί και να μη εγκαταλείψει το φλεγόμενο αεροπλάνο του, προκειμένου να αποτρέψει την πτώση του στον Σταυρό Φαρσάλων.

Ο Θεσσαλός πολιτικός υπογράμμισε ότι «ζούμε σε μια γειτονιά στην οποία γείτονες μας επιβουλεύονται την εδαφική μας ακεραιότητα και την εθνική μας ανεξαρτησία. Έτσι, η πατρίδα και οι ένοπλες δυνάμεις πρέπει να βρίσκονται σε διαρκή εγρήγορση και ετοιμότητα να αποκρούσουν κάθε τέτοια επιβουλή. Δυστυχώς, λοιπόν, και σε καιρούς ειρήνης θρηνούμε ήρωες σε ασκήσεις πτήσεων. Ένας τέτοιος ήρωας ήταν ο υποσμηναγός Νικόλαος Θεοδώρου, που θυσιάστηκε με αυταπάρνηση προκειμένου να σωθούν οι ζωές πολλών περισσότερων ανθρώπων. Γι’ αυτό και αξίζουν συγχαρητήρια στην Περιφέρεια Θεσσαλίας που, με ομόφωνη απόφαση μετά από εισήγηση του αντιπροέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Κώστα Τύμπα, προχώρησε στην ανέγερση αυτού του μνημείου. Γιατί στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε χρειαζόμαστε οδοδείκτες, θετικά παραδείγματα, πρότυπα ζωής που βάζουν το κοινό καλό πάνω απ’ όλα.

Με την παρουσία μας εδώ και την απόδοση της οφειλόμενης τιμής στον ήρωα υποσμηναγό Νικόλαο Θεοδώρου στέλνουμε κι ένα μήνυμα αποφασιστικότητας και ισχυρής βούλησης προς οποίους επιβουλεύονται την πατρίδα μας. Παρά τα προβλήματα, αυτός ο τόπος ο μικρός ο μέγας, είναι αποφασισμένος, πάση θυσία, να υπερασπιστεί την ελευθερία και την εθνική ανεξαρτησία. Αιωνία η μνήμη του υποσμηναγού Νικόλαου Θεοδώρου. Αθάνατος!».

Νωρίτερα, είχε προηγηθεί επιμνημόσυνη δέηση από τον μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεο, ενώ ο προεδρος της Τ.Κ. Σταυρού κ. Δημήτρης Κωνσταντάκης επέδωσε τιμητική πλακέτα σε ένδειξη ευγνωμοσύνης στον αδελφό του ήρωα, κ. Θεόδωρο Θεοδώρου.


_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια