Τα σημάδια του καρκίνου που συνήθως αγνοούμε


Όταν κάτι δεν πάει καλά στο σώμα μας, αυτό πάντα μας προειδοποιεί εμφανίζοντας διάφορα σημάδια και συμπτώματα.

Δώστε, λοιπόν, προσοχή στα συγκεκριμένα αυτά σημάδια καρκίνου τα οποία οι περισσότεροι από εμάς τείνουμε να αγνοούμε και να αποδίδουμε σε άλλες ελαφρότερες αιτίες και επισκεφθείτε το γιατρό σας εάν δεν υποχωρούν.

Καούρες και δυσπεψία

Εάν αισθάνεστε συχνά κάψιμο ή ελαφρύ πόνο στο στήθος μετά το φαγητό, θα πρέπει να επισκεφθείτε το γιατρό σας για να σας εξετάσει προσεκτικά.

Αλλαγές στις θηλές

Μία από τις πιο συχνές αλλαγές που παρατηρούν οι γυναίκες πριν διαγνωστούν με καρκίνο του μαστού, είναι κάποια θηλή η οποία μοιάζει να έχασε τον όγκο της, να έχει αλλάξει φορά ή να έχει γυρίσει προς τα μέσα.

Προβλήματα στην εμμηνόρροια

Πολλές γυναίκες αναφέρουν ασυνήθιστα πολύ αίμα ή επώδυνη εμμηνόρροια ή εμφάνιση αίματος μεταξύ των περιόδων πριν διαγνωστούν με καρκίνο του ενδομητρίου ή της μήτρας.

Ευαισθησία στο στήθος

Εάν το στήθος σας μοιάζει κόκκινο ή μωβ, το αισθάνεστε ζεστό, πρησμένο ή ερεθισμένο, μπορεί να σημαίνει ότι πάσχετε από καρκίνο του μαστού.


Στομαχικές διαταραχές

Ο πόνος στην κοιλιά μπορεί να σημαίνει πολλά πράγματα, μέχρι και καρκίνο του ήπατος, ενώ οι κράμπες και οι συχνές στομαχικές διαταραχές μπορεί να σημαίνουν καρκίνο στο πεπτικό.

Δυσκολία κατάποσης

Η δυσκολία στην κατάποση έχει συνδεθεί με τον καρκίνο του οισοφάγου ή του λάρυγγα αλλά μπορεί να αποτελεί και την πρώτη ένδειξη καρκίνου στον πνεύμονα. Η βραχνάδα ή η αίσθηση ότι κάτι σας πιέζει στο λαιμό μπορεί να δείχνει κάποιο πρόβλημα με το θυρεοειδή σας.

Πρήξιμο στους όρχεις

Οι κακοήθεις όγκοι δεν συνοδεύονται συνήθως από πόνο. Συχνά τυχαίνει να αυξηθεί το μέγεθος ενός όρχη ή να εμφανίσει οίδημα χωρίς να υπάρχει κάποιος όγκος, σύμφωνα με το Caring.com.

Απώλεια βάρους

Εάν παρατηρείτε ότι χάνετε βάρος παρόλο που δεν έχετε αλλάξει το πρόγραμμα διατροφής σας ή τη συχνότητα και το είδος της άσκησης που κάνετε, θα πρέπει να επισκεφθείτε το γιατρό σας γιατί τα συμπτώματα αυτά μπορεί να σημαίνουν ότι πάσχετε από καρκίνο του εντέρου ή άλλου είδους καρκίνο του πεπτικού, σύμφωνα με το Caring.com.

Συριγμός στην αναπνοή

Ένα από τα πρώτα σημάδια του καρκίνου του πνεύμονα που θυμούνται οι περισσότεροι ασθενείς είναι το λαχάνιασμα. Ο καρκίνος του θυρεοειδούς επίσης προκαλεί αναπνευστικά προβλήματα.

Αίσθηση καψίματος στο στομάχι

Το πιο συχνό από τα πρώτα συμπτώματα του καρκίνου του στομάχου είναι ο πόνος στην άνω και μέση κοιλία που μοιάζει με κάψιμο ή αέρια, σύμφωνα με το Wmur.com.


Εντερικά προβλήματα

Η δυσκοιλιότητα, η διάρροια και οι οποιεσδήποτε αλλαγές στις κενώσεις μπορεί να αποτελούν σημάδι καρκίνου. Το κλειδί είναι να παρατηρήσετε εάν επιμένουν τα συμπτώματα χωρίς να υποχωρούν χωρίς κάποια εμφανή αιτία.

Δυσκολία στην ούρηση

Στους άνδρες, το πιο συχνό σύμπτωμα του καρκίνου του προστάτη είναι η δυσκολία στην ούρηση. Πολλοί άνδρες έχουν αναφέρει επίσης δυσκολία στο να διακόπτουν τη ροή των ούρων.

Προβλήματα στύσης

Ακόμη ένα σύμπτωμα του καρκίνου του προστάτη είναι η δυσκολία να επιτευχθεί ή να διατηρηθεί η στύση.

Κόπωση

Μια γενική αίσθηση κακουχίας και κόπωσης μπορεί να σημαίνει πάρα πολλά πράγματα, αλλά όταν συνδυάζεται και με άλλα συμπτώματα μπορεί να σημαίνει καρκίνο ή άλλες απειλητικές για τη ζωή ασθένειες.

Πυρετός

Οι συχνοί πυρετοί μπορεί να αποτελούν σημάδι ύπαρξης λευχαιμίας.

Τα νύχια

Ένα καφέ ή μαύρο σημάδι κάτω από το νύχι μπορεί να σημαίνει καρκίνο του δέρματος, ενώ τα πρησμένα άκρα των δαχτύλων και τα νύχια που γέρνουν προς τα κάτω μπορεί να σημαίνουν καρκίνο του πνεύμονα.


Πηγές: caring.com, wmur.com, womansday.com, msn.com
_