Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Σκοπιανό: Τα ονόματα που θα προταθούν κι αυτά που απορίφθηκαν

Σε τρία ονόματα τα οποία και θα παρουσιάσει στις 19 Ιανουαρίου στη Νέα Υόρκη σε Ελλάδα και πΓΔΜ έχει καταλήξει ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ για το Σκοπιανό, Μάθιου Νίμιτς.

 
Σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες επικαλείται η Real News της Kυριακής, τα ονόματα αυτά είναι:
 
-Βόρεια Μακεδονία
-Άνω Μακεδονία
-Nova Macedonia

Ωστόσο, όπως επισημαίνεται δεν αποκλείεται να παρουσιαστεί και κάποια τέταρτη πρόταση για όνομα έστω και την τελευταία στιγμή ενώ ενδιαφέρουν παρουσιάζουν και τα ονόματα τα οποία τελικά φαίνεται να έχει απορρίψει αλλά είχαν πέσει στο τραπέζι όπως: «Μaκεδονία του Βαρδάρη» (Βαρντάρσκα Ματσεντόνιγια) και «Σλαβοματσεντόνιγια» (δηλ. Σλαβική Μακεδονία).
 
 Σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπεται να ακολουθηθεί, ο κ.Νίμιτς θα καταθέσει στους διαπραγματευτές της Ελλάδα και της πΓΔΜ, πρέσβεις Αδαμάντιο Βασιλάκη και Βάσκο Ναουμόφσκι, το όνομα που προτείνεται.
 
Πάντως, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως λίγο πριν την παρουσίαση των ονομάτων που προτείνονται, ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ επέλεξε να επισκεφθεί την γείτονα χώρα η υποψηφιότητα της οποίας για ένταξη στην Βορειοατλαντική Συμμαχία που συζητείται τον Ιούλιο, περνά μέσα από τη λύση του θέματος της ονομασίας αφού η Ελλάδα έχει διαμηνύσει πως θα ασκήσει βέτο. Στα δε μέσα Απριλίου θα συζητηθεί επίσης η ενταξιακή πορεία της πΓΔΜ στην ΕΕ και φυσικά η στάση της Αθήνας είναι ανάλογη. 


πηγή: seleo
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια