Νέα εξέλιξη στην τραγωδία των Αγίων Αναργύρων: Αγωγή «μαμούθ» κατά του Δημοσίου από τους συγγενείς των νεκρών

Η οικογένεια της γιατρού που βρήκε τραγικό θάνατο μαζί με την μητέρα της και την κορούλα της από τον σύζυγο της και αυτόχειρα Χρήστο Ζαπαντιώτη, αναμένεται να καταθέσει
αγωγή «μαμούθ» κατά του Ελληνικού Δημοσίου.
Είχε κριθεί κατάλληλος για οπλοφορία

Ο 47χρονος αστυνομικός υπηρετούσε στη Βουλή, όντας αποσπασμένος στη φρουρά του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη. Όπως έγινε γνωστό, είχε περάσει από ψυχομετρικά τεστ τον Νοέμβριο του 2011 και είχε κριθεί κατάλληλος για οπλοφορία.

Με το υπηρεσιακό του όπλο εκτέλεσε την πεθερά του, την σύζυγο του την 49χρονη και την κορούλα τους μέσα στο σπίτι τους στους Αγίους Αναργύρους ενώ μετά αυτοκτόνησε με το ίδιο όπλο.
«Είχε κάποια ψυχική ασθένεια και δεν διαγνώστηκε»

Οι συγγενείς των γυναικών ζητούν αποζημίωση για ψυχική οδύνη από την αστυνομία καθώς εκτιμούν ότι ο δολοφόνος έπασχε από κάποια ψυχική ασθένεια, η οποία δεν διαγνώστηκε στις εξετάσεις που υποβάλλονται οι ένστολοι που φέρουν όπλο.

«Εμείς θα δούμε τα πορίσματα αυτά μέσα από την προανάκριση που διενεργείται, θα δούμε ποια είναι η τελευταία ψυχιατρική εξέταση στην οποία είχε υποβληθεί, ποιο είναι το πόρισμα αυτής. Εκ του αποτελέσματος είναι βέβαιο ότι υπήρχε ψυχιατρική κατάσταση η οποία δεν διαγνώστηκε.

Το ζήτημα λοιπόν είναι αν είχαν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα, αν υπάρχει παράλειψη από πλευράς της ελληνικής αστυνομίας για την διάγνωση της συγκεκριμένης αυτής νόσου» ανέφερε στον Ant1, ο δικηγόρος της οικογένειας Νίκος Αγαπηνός.

πηγή: newsit

_