Αϋπνίες: Οι ειδικοί δίνουν τη λύση!Ο καλός και ποιοτικός ύπνος είναι απαραίτητος για τον οργανισμό μας, καθώς εκτός από ξεκούραση μας προσφέρει σημαντικά οφέλη.

Τι γίνεται, όμως, όταν έρχεται η νύχτα και ο ύπνος μπορεί να αποδειχθεί σωστό βασανιστήριο;

Δεν έχει καμία σημασία αν έχεις βιώσει μια συντριπτικά κουραστική ημέρα από δουλειά και υποχρεώσεις. Ακόμα κι αν αισθάνεσαι την κούραση σε κάθε οστό του σώματός σου, το δευτερόλεπτο που το κεφάλι σου θα ακουμπήσει το μαξιλάρι -για έναν ανεξήγητο, σχεδόν σκοτεινό λόγο- το μάτι δεν θα κλείνει με τίποτα. Καταραμένη υπερένταση.

Τα καλά νέα; Η επιστήμη έκανε τα μαγικά της και βρήκε ακόμα ένα μικρό (και εντελώς ανέξοδο) κόλπο για να σε πάρει ο ύπνος πολύ πιο εύκολα. Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια απλή κίνηση που πρέπει να κάνεις (ή να μην κάνεις) πριν πέσεις για ύπνο.

Σε πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε από το επιστημονικό περιοδικό Indoor Air: International Journal of Indoor Environment and Health, οι επιστήμονες παρατήρησαν τις συνήθειες του ύπνου ενός γκρουπ από ενήλικες νεαρής ηλικίας για πέντε συναπτά βράδια. Κάπως έτσι, διαπιστώθηκε ότι όσοι κοιμόντουσαν με την πόρτα της κρεβατοκάμαράς τους ανοιχτή ανέφεραν ότι είχαν καλύτερο και με μεγαλύτερη διάρκεια ύπνο σε σύγκριση με όσους είχαν κοιμηθεί με την πόρτα κλειστή. Με ποια λογική θα αναρωτηθείς σε αυτό το σημείο. Και θα σου απαντήσουμε αμέσως.

Η εξήγηση είναι ότι όταν αφήνεις την πόρτα ανοιχτή, ο χώρος αερίζεται επαρκέστερα πράγμα που σε πολλούς λειτουργεί καταλυτικά προκειμένου να τους πάρει ο ύπνος. Επιπλέον, από τα στοιχεία της έρευνας αποδείχθηκε ότι σε ένα δωμάτιο στο οποίο η πόρτα είναι ανοιχτή, προκαλείται πτώση της θερμοκρασίας στο χώρο και, κατά μέσο όρο και ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, φτάνει στους 19 βαθμούς.

Σύμφωνα με τους ειδικούς η ιδανική θερμοκρασία του χώρου στον οποίο κοιμόμαστε πρέπει να κυμαίνεται από 18 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Ύπνος με ανοιχτή την πόρτα λοιπόν. Εκτός αν στο σπίτι υπάρχουν σκυλιά, γατιά ή παιδιά που τότε έχεις να βρεις κι έναν τρόπο να τα κρατήσεις μακριά από το δωμάτιο.


Πηγή: ladylike.gr
_