Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Συμπαρίστανται στον Πυρονόμο οι Χιώτες πυροσβέστες και η ΑΔΕΔΥ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου,  με προτροπή του Μαν. Βουρνού, αρνήθηκε την έκδοση ψηφίσματος

 συμπαράστασης στον πυρονόμο Μιχ. Ρακιτζή. Τα γεγονότα που επακολούθησαν, με τη διενέργεια ΕΔΕ με εσπευσμένες διαδικασίες από το Αρχηγείο της Πυροσβεστικής, προκαλούν την αντίδραση των συναδέλφων του στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου και την ΑΔΕΔΥ. 
Με κοινή τους ανακοίνωση προασπίζονται την ελευθερία του λόγου κάθε πολίτη, ακόμα και του δημοσίου υπαλλήλου:
«Η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Νομού Χίου και  το ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ εκφράζει δημόσια την αντίθεση,  την αγανάκτηση της και εναντιώνεται σε κάθε προσπάθεια δίωξης συνάδελφου μας που εκφράζει δημόσια τις απόψεις του.
Η ελευθερία του λόγου είναι συστατικό στοιχείο της ανθρώπινης προσωπικότητας και  το σπουδαιότερο μέσο έκφρασης και επικοινωνίας των ανθρώπων. Η κατάργηση ή ο περιορισμός της ελευθερίας του λόγου θίγει την ανθρώπινη προσωπικότητα. 
Η ελευθερία του λόγου αποτελεί τη σπουδαιότερη ίσως πτυχή της δημοκρατίας , την σπουδαιότερη κατάκτηση των ανθρώπων. Χωρίς αυτήν, δεν είναι δυνατή καμία δημοκρατική διαδικασία
Η ελευθερία του λόγου είναι αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε πολίτη,  του κάθε δημόσιου υπαλλήλου. Δεν είναιδικαίωμα ο ευτελισμός και ο περιορισμός της ελευθερίας του λόγου που κατακτήθηκε με αγώνες με στόχο την προσβολήτης ανθρώπινης υπόστασης και αξιοπρέπειας.
Η  Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Νομού Χίου και  το ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥυποστηρίζειόλους τους συναδέλφους και το δικαίωμα τους να εκφράζουν την γνώμη τους δημόσια και υπεύθυνα. Νιώθει αποστροφή σε κάθε προσπάθεια εκφοβισμού με διαδικασίες «φαστ τρακ», που προκαλούν έκπληξη έναντι άλλων περιπτώσεων όπως  καταχρήσεων κλπ .
Δηλώνει απερίφραστα ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν είναι πολίτες 2ης κατηγορίας με περιορισμό στη σκέψη και στην έκφραση της και με διαδικασίες που θυμίζουν άλλες εποχές που έχουν περάσει ανεπιστρεπτί όσο και αν κάποιοι ονειρεύονται από θέση ισχύος να τις ξαναζήσουν.
Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στο διωκόμενο συνάδελφό μας που υπέπεσε στο «παράπτωμα» να ΜΙΛΗΣΕΙ δημόσια.»
politischios.gr
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια