Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΚΕΕΡΦΑ: Χρυσαυγίτικοι πυρήνες στα ΜΑΤ κατά αγωνιστών που αντιτίθενται στα εθνικιστικά συλλαλητήρια

Δημοσιεύουμε καταγγελία της ΚΕΕΡΦΑ: Σε προσαγωγή δύο μελών του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ προχώρησε η Αστυνομία το απόγευμα της Τρίτης 30 Γενάρη, στις
7.30μμ επί της οδού Χαριλάου Τρικούπη στο κέντρο της Αθήνας.
Το συνεργείο έφτασε κοντά στην κλούβα των ΜΑΤ που βρίσκεται έξω από τα Γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Ένστολος και εν υπηρεσία αστυνομικός των ΜΑΤ «ανέλαβε δράση» με ανοιχτά σωβινιστική αντιμετώπιση απέναντι στους δύο αγωνιστές. Αρχισε να τους πλησιάζει και να φωνάζει: “Είναι εθνικιστικά τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία μας; Ντροπή σας”, ενώ γύρω τους μαζεύτηκαν και άλλοι αστυνομικοί από τη διμοιρία τους. Τους σταμάτησαν μέχρις ότου έφτασε περιπολικό, το οποίο προφανώς το ειδοποίησαν και τους μετέφερε στο ΑΤ Εξαρχείων δήθεν για εξακρίβωση στοιχείων.
 Οι δύο αγωνιστές, ένας εργαζόμενος και μία φοιτήτρια των ΤΕΙ πραγματοποιούσαν αφισοκόλληση με δύο αφίσες που φαίνεται ότι ενοχλούν τα ΜΑΤ.Η αφίσα που κυκλοφόρησε το ΣΕΚ “STOP στα Εθνικιστικά συλλαλητήρια, οι εργάτες των Βαλκανίων είναι αδέρφια μας” οργανώνει την καμπάνια ενάντια στον εθνικιστικό παροξυσμό των τελευταίων ημερών και το συλλαλητήριο που καλούν ΝΔ,ακροδεξιά και φασίστες αυτή την Κυριακή.

Πλάι πλάι κολλούσαν αφίσα για τις εκδηλώσεις που οργανώνει το ΣΕΚ στα μέσα Φλεβάρη για την επέτειο των εκατό χρόνων από την ίδρυση του ΣΕΚΕ το 1918. Της πρώτης επαναστατικής- διεθνιστικής οργάνωσης στην Ελλάδα, που συνέδεσε  τις μάχες ενάντια στον εθνικισμό και την επεκτατικότητα του ελληνικού καπιταλισμού εδώ και έναν αιώνα.
Τα εθνικιστικά συλλαλητήρια για το όνομα της Μακεδονίας είναι μια σωβινιστική εκστρατεία μίσους της ΝΔ και των φασιστών κατά του γειτονικού λαού που ζητάει το αυτονόητο δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού του.
Είναι σκάνδαλο ότι ένστολοι της ΕΛΑΣ ανέλαβαν την καταστολή της αριστεράς και της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών στην ίδια περιοχή των Εξαρχείων, μόλις λίγα μέτρα από την ίδια περιοχή όπου ο Κορκονέας δολοφόνησε τον Αλέξη Γρηγορόπουλο.
Αυτή η επίδειξη δύναμης των χρυσαυγιτών μέσα στην ΕΛΑΣ χρειάζεται να πάρει αποφασιστική απάντηση. 
Είναι πρόκληση ότι η ΝΔ και οι οργανωτές του εθνικιστικού συλλαλητηρίου αποδέχονται τους ως πατριώτες ενώ είναι είναι υπόδικοι για τη δολοφονική δράση ως εγκληματική οργάνωση.
Οι ευθύνες βαραίνουν την ίδια την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που ανέχεται τους χρυσαυγίτικους θύλακες μέσα στη ΕΛΑΣ. Άλλωστε την ίδια μέρα στο ΑΤ Ομόνοιας αστυνομικοί που είχαν προσωρήσει σε ξυλοδαρμό μετανάστη συνέλαβαν δικηγόρο, μέλος του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που πήγε εκεί για να καταγγείλει την ρατσιστική αυθαιρεσία.
Θα συνεχίσουμε την καμπάνια μας κατά του σωβινισμού και της εθνικιστικής υστερίας , για να χτίσουμε ένα κίνημα μαζικό αντιπολεμικό στα Βαλκάνια των ενωμένων εργατών κατά των αφεντικών και του ΝΑΤΟ.

Να διαλυθούν οι χρυσαυγίτικοι πυρήνες στην ΕΛΑΣ
Οι εργάτες των Βαλκανίων είναι αδέρφια μας!
Όχι στα εθνικιστικά συλλαλητήρια!
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια