Έλληνες αστυνομικοί καταθέτουν για τον δολοφόνο φοιτήτριας στο Φράιμπουργκ

Δύο Έλληνες αστυνομικοί καταθέτουν ως μάρτυρες την Πέμπτη στη δίκη εναντίον του Αφγανού Χουσεΐν Κ., ο οποίος ομολόγησε ότι βίασε και άφησε αναίσθητη τον Οκτώβριο του 2016 μια
19χρονη φοιτήτρια στο Φράιμπουργκ.
Οι Έλληνες αξιωματικοί είχαν ερευνήσει την υπόθεση του νεαρού Αφγανού που το 2013 είχε ρίξει από γκρεμό στην Κέρκυρα νεαρή φοιτήτρια, η οποία επιβίωσε τελικά. Η συγκεκριμένη πράξη του Αφγανού κατηγορουμένου στην Ελλάδα θα είναι το μοναδικό ζήτημα που θα απασχολήσει τη δικάσιμη της Πέμπτης στο Φράιμπουργκ,όπως γράφει το ρεπορτάζ της Deutsche Welle.
Για την πράξη του στην Κέρκυρα ο νεαρός Αφγανός είχε καταδικαστεί σε δεκαετή κάθειρξη το 2014 για ληστεία και απόπειρα ανθρωποκτονίας. Τον Οκτώβριο του 2015 αφέθηκε πρόωρα ελεύθερος υπό όρους. Μετά την αποφυλάκισή του διέφυγε στη Γερμανία. Οι αρμόδιες αρχές στη χώρα δεν γνώριζαν το ποινικό μητρώο του. Η ελληνική αστυνομία τον αναζητούσε εντός των συνόρων, ωστόσο δεν είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης ούτε είχε γίνει καταχώρηση των στοιχείων του σε διεθνείς βάσεις δεδομένων από τις ελληνικές αρχές.
Μόλις τον Δεκέμβριο του 2016, μετά τη σύλληψη του κατηγορούμενου στο Φράιμπουργκ, πληροφορήθηκαν οι γερμανικές αρχές μετά από σχετικό δημοσίευμα την υπόθεση του Αφγανού στην Ελλάδα.
Η Γερμανίδα φοιτήτρια πνίγηκε τελικά στα νερά του ποταμού Ντράιζαμ. Η απόφαση του δικαστηρίου για την υπόθεση αναμένεται να εκδοθεί το νωρίτερο στα μέσα Μαρτίου.
Η γερμανική δικαιοσύνη είχε υποβάλει στην ελληνική πλευρά αίτημα δικαστικής συνδρομής, δήλωσε ο αρμόδιος Γερμανός εισαγγελέας Έκαρτ Μπέργκερ που διευκρίνισε ότι στόχος του αιτήματος είναι να λάβει η γερμανική δικαιοσύνη αναλυτική πληροφόρηση για την πράξη του Αφγανού κατηγορουμένου στην Ελλάδα. Η Ελληνίδα φοιτήτρια δεν θα καταθέσει στο Φράιμπουργκ, παρά το γεγονός ότι -όπως διευκρίνισε- αρχικά είχε επιδιωχθεί η κατάθεσή της στο γερμανικό δικαστήριο.
Η δίκη στο Φράιμπουργκ είχε ξεκινήσει τον προηγούμενο Σεπτέμβριο.
Πηγή: Deutsche Welle, aixmi.gr


_