Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Όλη η αλήθεια για το περιστατικό στο Α.Τ. Ομονοίας - Τι συνέβη πραγματικά.

Στα γραφεία της Ένωσης Αθηνών βρέθηκαν σήμερα 18/01/2018 οι αστυνομικοί απο το ΑΤ Ομονοίας που πήγαν αυτόφωρο σαν κοινοί εγκληματίες μετάα απο μήνυση του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη στο Εσωτερικών Υποθέσεων.


Όλη η αλήθεια για το περιστατικό στο Α.Τ. Ομονοίας. Τι συνέβη πραγματικά.

 

Την Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2018 και περί ώρα 20:00 έφτασε στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας ο Βαξεβάνης και στην είσοδο  του Τμήματος ο σκοπός του Α.Τ. του απευθύνθηκε: «Παρακαλώ κύριε…»

Ο Βαξεβάνης, συνοδευόμενος από Αστυνομικό με πολιτική περιβολή, εισήλθε στο κτίριο του Τμήματος αγνοώντας πλήρως τον σκοπό.

Εισέβαλλε αμέσως στο γραφείο του Αξιωματικού Υπηρεσίας, όπου εκτελούσαν υπηρεσία οι 2 Αστυνομικοί, ο Αξιωματικός Υπηρεσίας και ο Βοηθός Αξιωματικού Υπηρεσίας και πετώντας 3 έγγραφα πάνω στο γραφείο του Αξιωματικού Υπηρεσίας λέει με επιτακτικό ύφος: «Κάνε το γνήσιο υπογραφής»

Ο Βοηθός ΑΞ.ΥΠ. πήρε στα χέρια του το 1 από τα 3 έγγραφα και αμέσως ο Βαξεβάνης τον επιπλήττει: «Δεν έχεις δικαίωμα να διαβάσεις τα στοιχεία και το περιεχόμενο του εγγράφου μου. Είσαι εδώ μόνο για να μου βάλεις τη σφραγίδα»

Άρπαξε το χαρτί το οποίο είχε στα χέρια του ο Βοηθός, πήρε και τα άλλα 2 έγγραφα, τα υπογράφει και λέει: « Είμαι δημοσιογράφος και ξέρω πως γίνεται το γνήσιο υπογραφής. Ξέρω τι είστε εσείς. Είστε ήδη πολύ αμαρτωλό Τμήμα»

Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να του εξηγήσουν για ποιο λόγο πρέπει να διαβάσουν τα έγγραφα πριν βεβαιώσουν το γνήσιο υπογραφής και αυτός τους διέκοψε λέγοντας: «Θα σας κάνω μήνυση για παράβαση καθήκοντος», έβγαλε το κινητό του τηλέφωνο και κάλεσε τον δικηγόρο του. Κάποια στιγμή δίνει το κινητό του στον Βοηθό ΑΞ.ΥΠ. για να μιλήσει με τον δικηγόρο του και πριν προλάβει ο Βοηθός να εξηγήσει στον δικηγόρο τη διαδικασία, ξανααρπάζει το τηλέφωνο ο Βαξεβάνης και φωνάζει στο δικηγόρο του: «Έλα αύριο να τους κάνεις μήνυση για παράβαση καθήκοντος» και αποχωρεί από το γραφείο.

Την επόμενη μέρα και απογευματινές ώρες, Αξιωματικός της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων καλεί τους δύο Αστυνομικούς να προσέλθουν στη Διεύθυνση για να κάνουν μια αναφορά για το συμβάν χωρίς να τους ενημερώσει ότι έχει υποβληθεί μηνυτήρια αναφορά εις βάρος τους.

Οι Αστυνομικοί μετέβησαν στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων όπου ενώ επί 2μιση ώρες περιγράφανε προφορικά το συμβάν δεν τους γνωστοποιούνταν η μηνυτήρια αναφορά που υποβλήθηκε εις βάρος τους. Μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης τους ανακοίνωσαν προφορικά ότι κρατούνται και ότι θα ακολουθηθεί η αυτόφωρη διαδικασία λόγω μηνυτήριας αναφοράς που είχε υποβληθεί από το πρωί  εις βάρος τους για παράβαση καθήκοντος από τον Βαξεβάνη και μόνο όταν προσήλθε αργότερα ο δικηγόρος των 2 Αστυνομικών τους γνωστοποιήθηκε εγγράφως το κατηγορητήριο.

Σήμερα το πρωί προσήχθησαν στην Ευελπίδων όπου διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση από τον κ. Εισαγγελέα και αφέθησαν ελεύθεροι.

 

 

_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια