Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Εφτά συνηθισμένα λάθη που κάνουμε και βλάπτουν την υγεία μας!


Υπάρχουν μερικά λάθη που κάνουμε καθημερινά και βλάπτουν την υγεία μας!

Πολλά από αυτά τα κάνουμε ασυναίσθητα, από συνήθεια ή από άγνοια. Αυτό που δεν γνωρίζουμε, όμως, είναι ότι αυτές οι μικρές αθώες κινήσεις επηρεάζουν την υγεία μας!

Τρως τα νύχια σου λόγω άγχους

Μερικές φορές τρως τα νύχια σου λόγω άγχους ή επειδή είσαι συναισθηματικά φορτισμένος, προκειμένου να ξεπεράσεις αυτά τα συναισθήματα. Τρως τα νύχια σου χωρίς καν να το σκέφτεσαι. Ωστόσο, όπως γνωρίζεις, δεν είναι και η καλύτερη συνήθεια για την υγεία, καθώς υπάρχουν πολλά μικρόβια που μπορούν να σε βλάψουν, αλλά και για την εμφάνισή σου!

Δεν πλένεις τα χέρια σου μετά από μια επίσκεψη στην τουαλέτα

Σύμφωνα με έρευνες, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν πλένουν τα χέρια τους μετά την επίσκεψη στην τουαλέτα. Κι όμως! Η πλειοψηφία θεωρεί πως δεν είναι και τόσο σπουδαίο και απλώς σπαταλάς το χρόνο σου. Ωστόσο, το να πλένεις τα χέρια σου είναι ο καλύτερος και πιο εύκολος τρόπος απ’ το να αποτρέψεις ένα κρυολόγημα και πολλά άλλα προβλήματα υγείας.

Δεν αλλάζεις πολύ συχνά οδοντόβουρτσα

Η υγρή οδοντόβουρτσα μπορεί να μαζέψει διάφορα βακτήρια τα οποία μπορεί να βλάψουν την υγεία σου. Οι οδοντίατροι συνιστούν να αλλάζεις την οδοντόβουρτσά σου κάθε 2 με 3 μήνες!


Ο τρόπος με τον οποίο βουρτσίζεις τα δόντια σου

Αν βουρτσίζεις μόνο τα δόντια σου, σίγουρα κάποια υπολείμματα θα μείνουν. Τα προβλήματα με την καρδιά σου μπορεί να ξεκινήσουν απ’ το αίμα στο στόμα λόγω των δοντιών! Οι οδοντίατροι συνιστούν να πλένεις τα δόντια σου για περίπου 2 λεπτά. Μη βαριέσαι!

Καθημερινή απολέπιση προσώπου

Η καθημερινή απολέπιση μπορεί να προκαλέσει ακμή και ρυτίδες και σίγουρα θα σε κάνει να δείχνεις μεγαλύτερη! Οι δερματολόγοι συμβουλεύουν να κάνεις απολέπιση δύο φορές την εβδομάδα. Διαφορετικά μπορεί να προκαλέσει ζημιά!

Δεν καθαρίζεις πράγματα που χρησιμοποιείς καθημερινά

Το πληκτρολόγιο, το κινητό και το τηλεκοντρόλ είναι απ’ τα πιο βρώμικα αντικείμενα τα οποία πιάνεις κάθε μέρα! Όλα τα βακτήρια είναι μαζεμένα σε αυτά κι εσύ δεν τα καθαρίζεις τακτικά!

Κόβεις υπερβολικά πολύ κοντά τα νύχια σου

Αν κόβεις τα νύχια σου πολύ κοντά και φοράς κάλτσες τότε ακόμα και το περπάτημα θα είναι πρόβλημα! Η πίεση που ασκείς στο πόδι σου, θα έχει ως συνέπεια το νύχι να μεγαλώσει μέσα στο δέρμα του ποδιού σου και ξέρεις πόσο πονάει αυτό!


Πηγή: ipop.gr
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια