Μύθοι και αλήθειες για τους εξωγήινους!Το θέμα των εξωγήινων περικλείει ένα σύννεφο από αλήθειες και ψέματα, καθώς κανένας μέχρι στιγμής -ούτε και η επιστήμη- μπορεί να δώσει απάντηση για το αν υπάρχουν ή όχι.

Υπάρχουν πολλές θεωρίες που κυκλοφορούν, πολλά περιστατικά ανθρώπων που υποστηρίζουν ότι είδαν εξωγήινους, ενώ δεν είναι λίγες και οι θεωρίες συνομωσίας που έχουν βρει αρκετούς οπαδούς.

Διαβάστε παρακάτω και αφεθείτε στη νοητή αναζήτηση εξωγήινης ζωής στο απέραντο σύμπαν μας.

Εξωγήινοι και θεωρίες


Πολλοί επιστήμονες πιστεύουν ότι τα πιο πιθανά μέρη που θα μπορούσε να ζει κάποια μορφή εξωγήινης ζωής στο ηλιακό μας σύστημα είναι η επιφάνεια του Άρη, κάποιες ζώνες του Κρόνου και κάποια φεγγάρια του Δία, όπως για παράδειγμα η Ευρώπη ή η Καλλιστώ.

Εξωγήινοι: Τα ΑΤΙΑ ανά τους αιώνες


Κάποιοι επιστήμονες έχουν δηλώσει ότι οι πρώτες παρατηρήσεις άγνωστων ιπτάμενων αντικειμένων μοιάζει να έγιναν το 1450 π.Χ. στα ιερογλυφικά των Αιγυπτίων όπου βλέπουμε κάποιες μορφές που μοιάζουν με αυτά τα φαινόμενα των εξωγήινων.

Εξωγήινοι και πυροσβέστες


Στις ΗΠΑ, κάποιες ομάδες πυροσβεστών εκπαιδεύονται στο χειρισμό ενδεχόμενης επίθεσης εξωγήινων ή πτώσης ΑΤΙΑ.

Εξωγήινοι: Αποκαλυπτικά στοιχεία


Ο Edgar Mitchell, ο έκτος αστροναύτης που περπάτησε στη Σελήνη, επιβεβαιώνει ότι εξωγήινα όντα από άλλους πλανήτες επιχείρησαν να έρθουν σε επικοινωνία με τους ανθρώπους αρκετές φορές, ανεξάρτητα από το εάν η αμερικανική κυβέρνηση επιμένει να αρνείται δημόσια τα περιστατικά αυτά.

Εξωγήινοι και σκάκι


Ο Kirsan Ilyumzhinov, ένας από τους προέδρους της διεθνούς σκακιστικής ομοσπονδίας υποστηρίζει ότι το παιχνίδι αυτό εφευρέθηκε από εξωγήινα όντα που ήρθαν από άλλον πλανήτη.

Εξωγήινοι: Ανεξήγητα φαινόμενα στο Απόλλων 11


Την τρίτη ημέρα της διαστημικής αποστολής οι αστροναύτες παρατήρησαν ένα ιπτάμενο αντικείμενο σε κοντινή σχετικά απόσταση από το σημείο που βρίσκονταν. Οι αστροναύτες σκέφτηκαν ότι επρόκειτο για μέρος κάποιου πυραύλου. Η NASA δεν αναγνώρισε επίσημα ποτέ το αντικείμενο αυτό.

Οι εξωγήινοι και ο Ναπολέων


Ο Ναπολέων είχε δηλώσει ότι τον είχαν απαγάγει εξωγήινοι για ημέρες και σύμφωνα με μαρτυρίες από τον Ιούλιο του 1794 όντως έλειπε το διάστημα στο οποίο αναφερόταν.

Εξωγήινοι: Το σήμα WOW!


Το 1977, το κρατικό Πανεπιστήμιο του Οχάιο επιβεβαίωσε ότι έλαβε ένα ραδιοσήμα τόσο ισχυρό από μια απόσταση περίπου 220 έτη φωτός. Η ισχύς του σήματος ήταν τόσο εντυπωσιακή που το ονόμασαν «Wow!».

Εξωγήινοι: Η Ευρώπη του Δία


Επιστημονική μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2001 αποκάλυψε ότι στην Ευρώπη, το φυσικό δορυφόρο του Δία, λόγω της παρουσίας υδρογόνου θα μπορούσαν να ζήσουν εξωγήινα μικρόβια.

Εξωγήινοι: Τι πιστεύουν οι άνθρωποι;


Σύμφωνα με έρευνες, το 48% των Αμερικανών πιστεύει στην ύπαρξη των εξωγήινων όντων και το 29% ότι έχει ήδη υπάρξει επικοινωνία μαζί τους.

Ο λόγος της επίσκεψης των εξωγήινων


Οι θεωρίες συνωμοσίας που κυκλοφορούν ισχυρίζονται ότι οι εξωγήινοι θέλουν να εκπαιδεύσουν τους ανθρώπους ή να τους μελετήσουν για να τους χρησιμοποιήσουν ανάλογα.

Εξωγήινοι και ανθρώπινες μαρτυρίες


Σύμφωνα με εκθέσεις και έρευνες κάθε χρόνο έχουμε περίπου 70.000 μαρτυρίες για εμφανίσεις εξωγήινων και ΑΤΙΑ.

Εξωγήινοι: Ανεξήγητα σημάδια σε καλλιέργειες


Ανεξήγητα σημάδια όπως αυτό της φωτογραφίας έχουν εμφανιστεί κατά καιρούς σε καλλιέργειες και φάρμες χωρίς να έχει μπορέσει να δοθεί κάποια εξήγηση μέχρι σήμερα.

Εξωγήινοι: Η πρώτη φωτογραφία


Η πρώτη φωτογραφία η οποία υποτίθεται ότι απεικονίζει ένα ΑΤΙΑ, τραβήχτηκε το 1883 από έναν αστρονόμο, τον José Bonilla στο Ζακατέκας στο Μεξικό.

Εξωγήινοι και επιστήμονες


Υπάρχουν αρκετοί επιστήμονες που υποστηρίζουν ότι οι εξωγήινοι μάς μελετούν από το διάστημα.

Εξωγήινοι: Μια πιθανή μορφή ζωής


Σύμφωνα με την αστρονόμο Margaret Turnbull, τα αστέρια θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 3 δισεκατομμυρίων χρόνων για να φέρουν ίχνη ζωής. Επιπλέον θα πρέπει να έχουν αρκετό σίδηρο και να είναι αρκετά ελαφριά για να καταστήσουν εφικτή τη δημιουργία λίθων.

Εξωγήινοι: Ασφάλεια απαγωγής


Περίπου 40.000 Αμερικανοί έκαναν ασφάλεια κατά της απαγωγής από εξωγήινους. Η ασφάλεια κοστίζει 1 δολάριο το χρόνο.

Εξωγήινοι: Μέσα από το τηλεσκόπιο


Εάν οι κάτοικοι ενός γαλαξία με ηλικία 65 εκατομμύρια έτη φωτός ήθελαν να παρατηρήσουν τη Γη με ένα τηλεσκόπιο, θα μπορούσαν να δουν τους δεινόσαυρους οι οποίοι σήμερα έχουν εξαφανιστεί.

Εξωγήινοι και υποθέσεις


Υπάρχει μια πιθανότητα 2% να επιβεβαιωθεί η ύπαρξη εξωγήινης ζωής μέσα στα επόμενα 10 χρόνια.

Εξωγήινη ζωή


Οι αστρονόμοι του Επιστημονικού Ινστιτούτου Κάρνεγκι της Ουάσινγκτον έχουν καταρτίσει μια λίστα με 17.129 αστέρια κοντά στη Γη που θα μπορούσαν ενδεχομένως να φιλοξενήσουν κάποια μορφή εξωγήινης ζωής.

Εξωγήινοι και απαγωγές


Στο πλαίσιο μια έρευνας που πραγματοποίησε το Χάρβαρντ το 2003, οι επιστήμονες υπνώτισαν μια ομάδα ατόμων που ισχυρίζονταν ότι τους είχαν απαγάγει εξωγήινοι. Οι 7 στους 10 έλεγαν ότι τους είχαν απαγάγει με σκοπούς που σχετίζονταν με το σεξ και την αναπαραγωγή.

Εξωγήινοι και Άρης


Μια ομάδα ερευνητών ανακάλυψε ότι ένας βράχος στην Ανταρκτική θα μπορούσε να προέρχεται από τον Άρη. Περιέχει ασβεστοποιημένα νανοβακτήρια και βρίσκεται στη Γη εδώ και εκατομμύρια χρόνια.

Εξωγήινοι και επισκέψεις


Η πλειοψηφία των συμβατικών επιστημόνων πιστεύουν ότι οι μαρτυρίες επισκέψεων εξωγήινων είναι εντελώς αβάσιμες. Η έλλειψη αποδείξεων δεν επιτρέπει στους επιστήμονες να προχωρήσουν σε τεκμηριωμένες επιστημονικές έρευνες.

Εξωγήινοι  και διαπλανητικό κοινοβούλιο


O Γεώργιος Στ' της Αγγλίας πίστευε ότι τον είχαν επιλέξει κάτοικοι από άλλο πλανήτη ως εκπρόσωπο της Γης για να συμμετάσχει στο διαπλανητικό κοινοβούλιο.

Εξωγήινοι: Το Τρίγωνο των Βερμούδων


Αυτό το μυστηριώδες σημείο του Ατλαντικού έχει πυροδοτήσει αναρίθμητες συζητήσεις σχετικά με την εξαφάνιση αεροπλάνων και πλοίων. Μια από τις πιο τραβηγμένες θεωρίες είναι ότι για όλα υπεύθυνοι είναι οι εξωγήινοι.

Εξωγήινοι και αμερικανική κυβέρνηση


Το 1996, η εταιρεία Gallup πραγματοποίησε έρευνα από την οποία αποκαλύφθηκε ότι το 71% των Αμερικανών είναι πεπεισμένοι ότι ο Λευκός Οίκος κρατά μυστικές πληροφορίες για τους εξωγήινους.


Πηγή: msn.com
_