Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

«Ναι» του Συμβουλίου Εφετών στην έκδοση των δύο υπηκόων ΠΓΔΜ


Στον Άρειο Πάγο προσφεύγουν οι δύο υπήκοοι ΠΓΔΜ που καταζητούνται από τις διωκτικές Αρχές της πατρίδας τους για εμπλοκή στο λεγόμενο σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών επί
πρωθυπουργίας Νίκολα Γκρούεφσκι. Οι δύο εκζητούμενοι άσκησαν έφεση κατά της απόφασης του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, που προηγουμένως γνωμοδότησε θετικά στο αίτημα της γειτονικής χώρας κι έτσι η υπόθεση θα εξεταστεί το προσεχές διάστημα από το Ποινικό Τμήμα του Ανώτατου Δικαστηρίου.
Ενόψει της διαδικασίας αυτής, ο δικηγόρος τους Κωνσταντίνος Χατζηιωάννου σε δηλώσεις του εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι ο Άρειος Πάγος θα δικαιώσει τους εντολείς του. «Έχουμε 15 λόγους αρνήσεως και άλλους πέντε λόγους ακυρώσεως της κρισιολογούμενης απόφασης του Συμβουλίου» ανέφερε. Από την πλευρά του, ο Πέτερ Βασίλεφ, δικηγόρος των εκζητούμενων στην ΠΓΔΜ, εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην ελληνική Δικαιοσύνη, εκφράζοντας την ελπίδα ότι ο Άρειος Πάγος θα κρίνει διαφορετικά την υπόθεση.
Τα δύο πρώην στελέχη της υπηρεσίας αντικατασκοπείας της ΠΓΔΜ, 51 και 35 ετών, είχαν συλληφθεί τον περασμένο Οκτώβριο στο διεθνές αεροδρόμιο «Μακεδονία», σε εκτέλεση διεθνών ενταλμάτων της Ιντερπόλ, όταν προσπάθησαν να ταξιδέψουν με πλαστά διαβατήρια στην Κεντρική Ευρώπη. Οι διωκτικές αρχές της ΠΓΔΜ τους κατηγορούν για «παράνομη παρακολούθηση μέσω σύστασης συμμορίας» και «διάπραξη εγκλημάτων υψηλής τεχνολογίας», κατηγορίες που συνδέονται με την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών που είχε βυθίσει τη γειτονική χώρα σε πολιτική κρίση.
ΑΠΕ - ΜΠΕ
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια