Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

"Πυρ και μανία" οι Χιώτες για την ΕΔΕ κατά του πυρονόμου - Βολές κατά του Αστυνομικού Δ/ντη και της Κυβέρνησης

Ένα ιδιότυπο καθεστώς διώξεων σε βάρος όσων πολιτών επιχειρούν να υψώσουν φωνή αγανάκτησης

 ενάντια στην κυβερνητική και δημοτική παρωδία που συνοδεύει κάθε έκφανση διαχείρισης του μεταναστευτικού, εγκαινίασε η για πρώτη φορά αριστερή κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.
Πρώτα τα ΜΑΤ, μετά οι απειλές του Αστυνομικού Διευθυντή Αθ. Μπασιούκα, έπειτα η συχνή εμφάνιση της Εισαγγελέως Πρωτοδικών στο Χαλκειός και εσχάτως η Ένορκη Διοικητική Εξέταση σε βάρος του πυρονόμου Μιχάλη Ρακιτζή, έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι η Κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να συνθλίψει κάθε ίχνος αντίστασης απέναντι στους σχεδιασμούς που προωθεί, ώστε τόσο η Χίος όσο και τα υπόλοιπα νησιά να μετατραπούν σε αποθήκες ψυχών χωρίς να υπάρχει αύριο. 
«Καρφωτή» στο Αρχηγείο
Έκπληκτα τα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του νησιού πληροφορήθηκαν νωρίς το πρωί της Δευτέρας ότι έφθασαν στο νησί 2 στελέχη της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων του Αρχηγείου της Πυροσβεστικής, έπειτα από καταγγελίες κατά του πυρονόμου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μιχάλη Ρακιτζή για όσα διαδραματίστηκαν τόσο έξω από τον Άγιο Χαράλαμπο του Χαλκειούς, όταν ο τελευταίος δέχθηκε απειλή από τον Αστυνομικό Διευθυντή Αθ. Μπασιούκα, λέγοντάς του «πρόσεξε γιατί είσαι δημόσιος υπάλληλος», όσο και κατά τη διάρκεια του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου, εκεί όπου ο Μ. Ρακιτζής, ως κάτοικος του Χαλκειούς, μετέφερε με γλαφυρό τρόπο την τραγική καθημερινότητα των κατοίκων του χωριού. 
Η καταγγελία
Στην καταγγελία που κρατούν στα χέρια τους τα στελέχη του Αρχηγείου της Πυροσβεστικής, περιγράφεται η συμπεριφορά του κ. Ρακιτζή ως μη επιτρεπτή από δημόσιο υπάλληλο και ζητείται η παρέμβαση του Αρχηγείου. «Δεν γνωρίζουμε ακριβώς το περιεχόμενο της καταγγελίας ούτε τον καταγγέλλοντα. Το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι ξεκίνησε η διαδικασία Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για τυχόν ευθύνες προσώπων της Πυροσβεστικής με βάση τα τελευταία γεγονότα», ανέφερε στον «π» στέλεχος της Π.Υ. Χίου.

Κλείστηκαν στο γραφείο του προέδρου
Τα δύο στελέχη του Αρχηγείου επισκέφθηκαν και τον Δήμο Χίου, όπου ζήτησαν τα μαγνητοφωνημένα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης. Στη συνέχεια είχαν συνάντηση με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γ. Γεωργιάδη στο γραφείο του στο Δημαρχείο, χωρίς να αφήσουν άλλους να βρεθούν στη συγκεκριμένη συνάντηση. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι δεν επέτρεψαν την είσοδο ούτε στον αντιπρόεδρο του Δ.Σ. Β. Μυριαγκό, ο οποίος βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο Δημαρχείο.

Μόνο τον Ρακιτζή είδαν;
Δεν πάνε πολλές ημέρες από τη στιγμή που το αμοντάριστο απόσπασμα του politischios.gr με τον Αστυνομικό Διευθυντή να απειλεί τον Μ. Ρακιτζή, λέγοντάς του να προσέχει επειδή είναι δημόσιος υπάλληλος, έκανε τον γύρο του διαδικτύου, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων για τον τρόπο που ένας δημόσιος λειτουργός επιχείρησε να «συνετίσει» έναν άλλο συνάδελφό του.
Τότε ο Μ. Ρακιτζής είχε διαμαρτυρηθεί για την ωμή αστυνομική παρέμβαση των ΜΑΤ και την προειδοποίηση του Αστυνομικού Διευθυντή ότι όποιος αντιδράσει θα συλληφθεί, με αποτέλεσμα να διερωτηθεί «τι πράγματα είναι αυτά; Χούντα έχουμε;».
Ωστόσο η επιλεκτική στάση της Κυβέρνησης είχε ως αποτέλεσμα τη δίωξη μόνο του Μ. Ρακιτζή, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με «καμπάνες» από το Σώμα του, έπειτα από 30 χρόνια πλήρους και ευδόκιμης πορείας ως πυροσβέστης.
 «Στα 30 χρόνια υπηρεσίας του στο Σώμα ουδέποτε έχει δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα. Η λογική της στοχοποίησης δεν τιμά κανέναν», ανέφεραν συνάδελφοί του στον «π», επιφυλασσόμενοι να τοποθετηθούν δημόσια προσεχώς.

Επιβράβευση από Μουζάλα!

Την ίδια ώρα που τα αντανακλαστικά της Πυροσβεστικής λειτούργησαν για τον Μιχ. Ρακιντζή με ταχύτητα που θα ζήλευαν οι πιο οργανωμένες παγκόσμια υπηρεσίες, μια αντίστοιχη, η Ελληνική Αστυνομία, θεώρησε, προφανώς, απόλυτα φυσιολογικό ένας αστυνομικός διευθυντής να απειλεί πολίτη με βάση την επαγγελματική του ιδιότητα στο Δημόσιο.
Σαν επιστέγασμα της θαλπωρής της κυβέρνησης στην απειλή του αστυνομικού διευθυντή ήρθαν οι έπαινοι προς το πρόσωπο του από τον ακτιβιστή υπουργό της Γ. Μουζάλα στην πρόσφατη συνέντευξη του στη Χίο.
Και το κλειστό στόμα της κομματικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ στη Χίο καθώς και όλων των υπόλοιπων κοινωνικών φορέων του νησιού με αριστερή συνείδηση. Ως φαίνεται η απειλή είναι καταδικαστέα μόνο όταν εκτοξεύεται από όργανα της τάξης κατά πολιτών με Αριστερή συνείδηση. Στους υπόλοιπους καλά κάνουν… 

politischios.gr
    _



    Δημοσίευση σχολίου

    0 Σχόλια