Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μαζιώτης - Ρούπα απαντούν στα "Ραδιοφράγματα"

Αναδημοσιεύουμε από το Indymedia: Στην ανακοίνωση των ‘‘ραδιοφραγμάτων’’  διαβάζουμε για μια ‘‘σαφή και συλλογική θέση’’ γύρω από τα ‘‘γεγονότα’’ επί του τελευταίου ‘‘περιστατικού’’ στις
φυλακές, το οποίο ‘‘περιστατικό’’ που ούτε καν οι ίδιοι κατονομάζουν αφορά στην επίθεση εναντίον του Νίκου Μαζιώτη στην Ε΄ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού. Και ενώ αυτή η επίθεση έχει καταδικαστεί από πολλούς επωνύμως τα ‘‘ραδιοφράγματα’’ όχι μόνο δεν την καταδικάσουν αλλά ούτε την αναφέρουν. Αφού ως μέσο αντιπληροφόρησης δεν ‘‘αναπαράγει ξερά γεγονότα αλλά στέκεται κριτικά και με άποψη απέναντι σε αυτά’’ και με βάση τα παραπάνω ‘‘επιλέγουν να μην αναπαράγουν ειδήσεις που από θέση αδυνατούν να επαληθεύσουν’’ δεν μιλούν καν για την ίδια την επίθεση ενώ ‘‘από την θέση που είναι δεν μπορούν να επαληθεύσουν’’. Η ίδια η επίθεση δεν ήταν κατά τους ίδιους ‘‘έγκυρη και διασταυρωμένη πληροφορία’’, γιατί αλλιώς κάτι θα έλεγαν για αυτήν.
Οι παρακρατικοί που μεθόδευσαν και υποκίνησαν την επίθεση η οποία πριν πραγματοποιηθεί αποτελούσε ως απειλή τον μοχλό πίεσης της υπηρεσίας της φυλακής και της κυβέρνησης για να μην βγει ποτέ ο Μαζιώτης από την απομόνωση, ως απειλή που είχαμε πει δημόσια από ποιους εκπορευόταν ζητώντας να τοποθετηθούν δημόσια,πρωτοστατούσαν στον πόλεμο εναντίον της απεργίας πείνας που κάναμε μιλώντας για ‘‘οικειοθελή’’ απομόνωση του Μαζιώτη και για καθεστώς κράτησης που δεν ήταν απομόνωση.
Αφού λοιπόν τα ‘‘ραδιοφράγματα’’ πρέπει να ‘‘επαληθεύουν τις πληροφορίες’’ και ενώ ένα εκ των αιτημάτων της απεργίας πείνας ήταν η άρση του καθεστώτος απομόνωσης του Μαζιώτη , αφού αυτό το καθεστώς αμφισβητείται από αυτούς που τα ‘‘ραδιοφράγματα’’ εξυπηρετούν και υπερασπίζονται με το κείμενό τους, μήπως εν τέλει αμφισβητούν και τον λόγο της απεργίας πείνας και γι’ αυτό δεν αναφέρθηκαν καν σε αυτή;
Μήπως αντίστοιχο θέμα ‘‘επαληθεύσεων’’ είχαν όλοι όσοι σιώπησαν για την απεργία;
Μήπως τελικά έπρεπε να ‘‘επαληθεύσουν’’ τα ‘‘ραδιοφράγματα’’  για το αν όντως κάναμε ή όχι απεργία πείνας; Γιατί ούτε αυτό θα μπορούσαν  ‘‘από θέση’’ να επαληθεύσουν και να ‘‘διασταυρώσουν ’’!
Μιλούν στο κείμενό τους για ‘‘δημοσιεύματα που θέτουν κρατούμενους σε δυσμενέστερη θέση απ’ αυτήν που βρίσκονται αρχικά ως έγκλειστοι και δευτερευόντως ως συμμετέχοντες σ’ έναν αγώνα που τους αφορά ενάντια στο νέο σωφρονιστικό κώδικα’’.
Επειδή δηλώνουν ότι έχουν κριτήριο για το ποιοι – και ιδίως ποιος – βρίσκεται εδώ και 6 μήνες σε δυσμενέστερη όλων των πολιτικών κρατουμένων θέση, είναι καθαρό ότι αυτός είναι ο Μαζιώτης, ο οποίος κρατήθηκε σε καθεστώς απομόνωσης από το καλοκαίρι, με την αρωγή που πρόσφερε στην υπηρεσία και την κυβέρνηση μερίδα κρατουμένων του χώρου.
Κάναμε μια πολυήμερη απεργία πείνας με ένα εκ των αιτημάτων να σπάσει αυτό το καθεστώς και όταν τα καταφέραμε τελικά, ήρθε η προαναγγελθείσα επίθεση από τους παρακρατικούς να ακυρώσει την επιτυχία της απεργίας στο συγκεκριμένο ζήτημα.
Το ότι η κυβέρνηση και το καθεστώς θέλει να μας έχει σε ιδιαίτερο καθεστώς εξαίρεσης δεν χρειάζεται επαλήθευση για να το δει κάποιος.
Το ότι το καθεστώς εξαίρεσης και απομόνωσης του Μαζιώτη επιβλήθηκε με την συνδιαλλαγή κρατουμένων και υπηρεσίας, επίσης δεν χρειάζεται επαλήθευση. Το ότι οι αρχές της φυλακής και ο Σύριζα είχαν τις υπηρεσίες του παρακράτους εντός των γραμμών του αγώνα για να μας πιέζουν ως την τελευταία στιγμή και να αρνούνται να βγάζουν τον Μαζιώτη απ’ την απομόνωση, δεν χρειάζεται επαλήθευση.  
Την επαλήθευση την έκαναν αυτοί για τους οποίους μιλούσαμε δημόσια πριν την επίθεση και οι ίδιοι σιωπούσαν.
Το ότι η επίθεση από ποινικούς ήταν συνέχεια του ‘‘εκδιωγμού’’ του Μαζιώτη από την Α΄ θέση του υπογείου από πολιτικούς κρατούμενους  και η σαφής ομολογία ότι συνδέονται τα δύο αυτά γεγονότα, επαληθεύεται από τους 2 του παρακράτους στο κείμενό τους.
Τα παραπάνω τα καταλαβαίνει οποιοσδήποτε έχει κριτήριο. Όπως επίσης καταλαβαίνει οποιοσδήποτε έχει κριτήριο ότι το άρθρο 11 ‘‘ψηφίστηκε’’ με την επίθεση στον Μαζιώτη ενώ ήταν ήδη ενεργό πάνω του από το καλοκαίρι.
Τα ‘‘ραδιοφράγματα’’ πώς έχουν επαληθεύσει ότι  ‘‘κρατούμενοι θα βρεθούν σε δυσμενέστερη θέση;’’ Και πώς είναι σίγουροι ότι δεν θα βρεθούν σε ευνοϊκότερη;
Επειδή τους το υπαγόρευσαν αυτοί τους οποίους εξυπηρετούν με το κείμενό τους. Τους ίδιους που έδρασαν ως παρακράτος εναντίον του Μαζιώτη. Γιατί η ‘‘επαλήθευση’’ και η ‘‘διασταύρωση’’ των γεγονότων δεν βασίζεται στα γεγονότα αυτά καθ’ εαυτά αλλά στο ποιος δίνει τη‘‘γραμμή’’ και στην προκειμένη περίπτωση η ‘‘γραμμή’’ είναι του παρακράτους.
Επειδή δηλώνουν πως ‘‘αρνούνται να συμμετέχουν στην πόλωση που ορισμένοι κρατούμενοι επιλέγουν ως μέσο για να διαχειριστούν καταστάσεις’’ ο καθένας με κριτήριο αντιλαμβάνεται πως αυτά που λένε είναι συμμετοχή και θέση.
Όμως δεν είναι μια πόλωση που δημιουργήσαμε εμείς. Αυτό που έχει δημιουργηθεί με ορισμένους να βάζουν το κράτος (τις αρχές της φυλακής εν προκειμένω) να επιλύει τις διαφορές τους, να επιβάλλει  καθεστώς απομόνωσης στον Μαζιώτη και με την παρακρατική επίθεση εναντίον του, δεν είναι πόλωση. Είναι άβυσσος.
Και όποιος θέλει να ισορροπεί πάνω από την άβυσσο στο τέλος θα τον ρουφήξει. Όχι σαν φυσική οντότητα. Δεν μιλάμε για την φυσική επιβίωση του καθένα από ’μας. Μιλάμε για την ‘‘επιβίωση’’ του καθένα μας ως αγωνιστή.

Πόλα Ρούπα – Νίκος Μαζιώτης
Μέλη του Επαναστατικού Αγώνα    
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια