Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Οι άνδρες κατατάσσουν τις γυναίκες ως σέξι ανάλογα με το χρώμα των μαλλιών τους!


Οι άνδρες επηρεάζονται από το χρώμα των μαλλιών μιας γυναίκας και θεωρούν ότι αυτό σχετίζεται με την προσωπικότητά της, υποστηρίζουν οι ερευνητές.

Το ότι οι άνδρες προτιμούν τις ξανθές, μάλλον έχει ξεπεράσει τα όρια του αστικού μύθου και επιβεβαιώνεται και από μελέτες. Όπως μάλιστα διαπιστώθηκε σε έρευνα, που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Journal of Social Psychology», οι άνδρες πιστεύουν ότι οι ξανθές γυναίκες είναι πιο ελκυστικές, πιο νέες και, τελικά, πιο υγιείς από εκείνες που έχουν σκούρα μαλλιά. Επιπλέον επηρεασμένοι από τα κοινωνικά στερεότυπα τις θεωρούν και πιο «εύκολες» στο σεξ.

Την έρευνα έκαναν ψυχολόγοι από το Πανεπιστήμιο Augsburg της Minnesota, με τη συμμετοχή 110 ανδρών, οι οποίοι κλήθηκαν να μιλήσουν για διάφορες γυναίκες, που είδαν στην οθόνη υπολογιστή, με διαφορετικό χρώμα μαλλιών.

Όπως είπαν, τις ξανθές τις ήθελαν περισσότερο για το κρεβάτι τους και εκείνες με πιο σκούρα μαλλιά για σχέση, γάμο και οικογένεια.


Σύμφωνα με όσα εξήγησαν οι ερευνητές: «Τα αποτελέσματα αυτά δείχνουν ότι οι άνδρες είναι σε θέση να κάνουν ποικίλα σχόλια για τις γυναίκες και για το είδος της σχέσης που θα ήθελαν να έχουν μαζί τους, αλλά και το αν εκείνες έχουν τη δυνατότητα να γίνουν μητέρες, με βάση κάποια διακριτά χαρακτηριστικά, όπως είναι το χρώμα και το μήκος των μαλλιών τους».

Η νέα έρευνα αποτελεί συνέχεια προηγούμενης, που είχε δείξει ότι οι ξανθές σερβιτόρες παίρνουν περισσότερα φιλοδωρήματα και είναι πιο πιθανό να τους προσφέρουν οι άνδρες βοήθεια.

Και ενώ αρχικά οι άνδρες που συμμετείχαν στην έρευνα, έδωσαν έμφαση στο ποιες γυναίκες θεωρούν «καυτές», λίγα δευτερόλεπτα μετά είπαν ότι οι ξανθές τους φαίνονταν επιπλέον και πιο νέες και πιο υγιείς, ειδικά αν το μήκος των μαλλιών τους ήταν πάνω από τους ώμους.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η προτίμηση των ανδρών στις ξανθές πιθανόν αποδίδεται στη θεωρία της εξέλιξης. Ήδη από το μακρινό 1869 ο Δαρβίνος μελετούσε τη θεωρία ότι οι ξανθές γυναίκες είναι πιο πιθανό να μείνουν ανύπαντρες.

Εξάλλου την προϊστορική εποχή το χρώμα των μαλλιών θεωρείτο ένας καλός τρόπος για να επιλέξει κάποιος σύντροφο. Και οι γυναίκες με φυσικά ανοιχτόχρωμα μαλλιά θεωρούνταν πιο γόνιμες.

Βέβαια σε όλα αυτά δεν πρέπει να ξεχνάμε και το ρόλο του κινηματογράφου και των ΜΜΕ, που πολύ συχνά προβάλλουν περισσότερο τις ξανθές γυναίκες, δίνοντάς τους, εσκεμμένα ή μη, έναν πιο κυρίαρχο ρόλο, που ασυνείδητα οπωσδήποτε επηρεάζει την κοινή γνώμη - ενίοτε, δε, τη διαμορφώνει κιόλας.


Πηγή: healthmag.gr
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια