Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μήνυση κατά Καμμένου - Κουρουμπλή από πλωτάρχη ε.α. του Πολεμικού Ναυτικού

Μηνυτήρια αναφορά κατά του  υπουργού Εθνικής Άμυνας Παναγιώτη Καμμένου και του υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή, για παράβαση καθήκοντος, κατέθεσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ο πλωτάρχης του Πολεμικού Ναυτικού ε. α. Παναγιώτης Σταμάτης.

Ο κ. Σταμάτης ισχυρίζεται ότι εξαιτίας της αδράνειας αμφοτέρων των υπουργών, τα τελευταία χρόνια, δεν έχει εκδοθεί το οικείο Προεδρικό Διάταγμα, έτσι ώστε οι απόστρατοι - μεταξύ άλλων - του Πολεμικού Ναυτικού να μπορούν να εργαστούν στο Εμπορικό Ναυτικό μετά τη συνταξιοδότησή τους. Ο πλωτάρχης ζητεί - σύμφωνα με το νόμο περί ευθύνης υπουργών και το άρθρο 86 του Συντάγματος - να διαβιβαστεί αμελλητί η μηνυτήρια αναφορά στη Βουλή.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία οι απόστρατοι μόνιμοι αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού,  του Λιμενικού Σώματος, της Ακτοφυλακής, κ.λπ. αποκτούν αυτοδικαίως αποδεικτικά ναυτικής ικανότητας (δίπλωμα ή πτυχίο Εμπορικού Ναυτικού), υπό την προϋπόθεση ότι δεν κατέστησαν απόστρατοι λόγω επαγγελματικής ανικανότητας. Της δυνατότητα αυτής, βάσει της εγχώριας νομοθεσίας, έχει υπεραμυνθεί και ο Συνήγορος του Πολίτη.

tovima.gr
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια