Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ο Βαξεβάνης ήταν η αιτία για την αποστρατεία Αναστασάκου; Το παρασκήνιο πίσω από τον Γιώργο Ψωμά

Χθες παραθέσαμε τη μία εκδοχή ως αίτιο- αιτιατό για την αποστρατεία του επικεφαλής των αδιάφθορων Τάσου Αναστασάκου, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr, μέχρι
πριν από λίγα εικοσιτετράωρα ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την θέση του διοικητή ασφάλειας.

Πλην όμως, πλην της ΚΥΠ -εάν υπήρξε παρέμβαση της- φαίνεται ότι η υπόθεση της μήνυσης Βαξεβάνη και η σύλληψη των δύο αστυνομικών της Ομόνοιας στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, άλλαξαν τα συνθετικά δεδομένα. Του χρεώθηκαν άστοχοι χειρισμοί.

 Όμως ποια ακριβώς είναι η πραγματικότητα; Η σύλληψη των αστυνομκών έγινε κατόπιν εισαγγελικής εντολής (!!!) και η απελευθέρωση τους στις 3 το πρωί μετά από από απανωτά διαβήματα του ποινικολόγου Πέτρου Μαντούβαλου προς τη δικαστική εξουσία. Όλο αυτό το σκηνικό "πλήγωσε" και εξόργισε την πολιτική εξουσία, που κατά πως φαίνεται, θυσίασε τον κ. Αναστασάκο μετά τα όσα συνέβησαν μεταξύ των αστυνομικών και του αγαπημένου παιδιού του ΣΥΡΙΖΑ. 

Τι του αναγνώριζαν μέχρι προχθές; Σύνεση, μετριοφροσύνη και κυρίως, ότι για πρώτη φορά κράτησε τις εσωτερικές υποθέσεις μακριά από το παρασκήνιο των κρίσεων, εμφανίζοντας στην ηγεσία ανώνυμες επιστολές και κρατημένες δικογραφίες (συμβόλαια υπηρεσιακών εξοντώσεων) λίγες ημέρες  πριν από την έναρξη τους. Έτσι φτάσαμε από τους διθύραμβους Τόσκα πριν από δύο χρόνια στην χθεσινή έξωση.

Παρασκήνιο όμως υπήρξε και πίσω από την απόλυτα επιβεβαιωμένη τοποθέτηση του κ. Ψωμά στη θέση του διοικητή της ασφάλειας. Μέχρι τα Χριστούγεννα ο κ. Ψωμάς φάνταζε ως το φαβορί με σχετικό προβάδισμα έναντι του κ. Αναστασάκου. Οι συσχετισμοί άλλαξαν στις 30 Δεκεμβρίου σε βάρος του όταν αφέθηκε ελεύθερος και παραδόθηκε μέσα από το κρατητήριο του ολυμπιακού χωριού στα χέρια μιας ασκούμενης δικηγόρου όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά του Τούρκου στρατιωτικού μετά την απόφαση χορήγησης ασύλου.

Όμως κι εκεί εφαρμόστηκε ο νόμος, όπως καθορίστηκε από την απόφαση της τριτοβάθμιας επιτροπής τα μέλη της οποίας ορίστηκαν από την κυβέρνηση. Ποιο ήταν το αμάρτημα που του χρεώθηκε; Ότι δεν ενημέρωσε, με αποτέλεσμα να μην μπουν αστυνομικές σκιές πάνω από τη σκιά του Τούρκου συγυβερνήτη του ελικοπτέρου ώστε ν' αποτρέψουν μια πιθανή έξοδο του από την χώρα προς δυσμάς.

Με αυτά και με άλλα, άλλαξε η χαρτογράφηση στα σχήματα αξιωματικών και υπηρεσιών και από τη θέση του αναπληρωτή αττικάρχη, ο κ. Ψωμάς επανήλθε εκεί που τον έφεραν οι πληροφορίες λίγες ώρες πριν από την αλλαγή του χρόνου.

Ευχόμαστε και στους δύο να επιτύχουν στον δρόμο που τους καθόρισαν οι συγκυρίες.



_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια