Ερώτηση βουλευτών για τη δράση του Ρουβίκωνα

Ερώτηση στον Υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, για τη δράση του Ρουβίκωνα υπέβαλαν οι βουλευτές του Ποταμιού Γρηγόρης Ψαριανός και Σπύρος Δανέλλης, μαζί με τους βουλευτές της
Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάση Θεοχαρόπουλο και Θεόδωρο Παπαθεοδώρου.
«Επιθέσεις σε συμβολαιογραφεία συνοδευόμενες με απειλές, εισβολές στα κεντρικά της ΔΕΗ, στο Πεντάγωνο, στις πρεσβείας της Ισπανίας και του Ισραήλ, στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός στα Υπουργεία Οικονομικών, Δικαιοσύνης, Εμπορικής Ναυτιλίας, Μακεδονίας Θράκης, σε μια σειρά από ΔΟΥ σε διάφορες πόλεις, στο δικαστικό μέγαρο της Λάρισας, σε σούπερ μάρκετ, στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής στην Γενική Γραμματεία Πληροφριακών Συστημάτων. Πρόκειται για μερικές από τις «ακτιβιστικές», όπως έχουν χαρακτηριστεί από στελέχη της κυβέρνησης, δράσεις της αντιεξουσιαστικής, όπως αυτοαποκαλείται, ομάδας Ρουβίκωνας. Και κατά τα ειωθότα, πολλές φορές οι δράσεις να συνοδεύονται και με σχετικές αναρτήσεις στην γνωστή ιστοσελίδα indymedia, που εξακολουθεί να «φιλοξενείται» από το ΕΜΠ, ενώ η ομάδα έχει στη διάθεσή της μέχρι και …ραδιοφωνική εκπομπή μέσα από την συχνότητα της ΕΡΤ open για να γνωστοποιεί τις δράσεις της!», αναφέρουν οι βουλευτές και προσθέτουν:
«κατά καιρούς, έχει επιδειχθεί αδικαιολόγητη ανοχή στη δράση της ομάδας αυτής από την κυβέρνηση, ενώ ανώτεροι θεσμικοί παράγοντες είχαν πρωτοστατήσει στην απελευθέρωση των συλληφθέντων όταν είχαν εισβάλει στο κτήριο της Βουλής. Συνάμα, ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παρασκευόπουλος από τα πρώτα που φρόντισε ήταν η αλλαγή του γνωστού «τρομονόμου» επί το ελαστικότερον.
Έχει υπολογιστεί το ύψος των ζημιών που έχει προκληθεί από τη δράση τους; Θα καταβληθεί κάποια αποζημίωση στους πληγέντες; Έχουν ληφθεί μέτρα για τον εντοπισμό και την ταυτοποίηση των μελών της ομάδας ή μέτρα πρόληψης για τον περιορισμό τέτοιων δράσεων;», είναι μερικά από τα ερωτήματα που θέτουν στον Υπουργό Εσωτερικών.


enikos.gr
_