Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μας βοηθάει το νερό στο αδυνάτισμα;


Το νερό πέρα από το να μας ενυδατώνει και να μας ξεδιψά, μπορεί να βοηθήσει και στο να χάσουμε βάρος. Πώς;

Μπορεί να βοηθήσει στην καύση θερμίδων

Η κατανάλωση νερού μπορεί να αυξήσει το ποσό θερμίδων που καίμε σε ποσοστό 24-30%, για περίπου μία ώρα μετά. (Πηγές: 1, 2). Έρευνες έχουν δείξει πως πίνοντας μισό λίτρο νερό καίμε περίπου 23 θερμίδες την ημέρα. Σε ετήσια βάση αυτό μεταφράζεται σε 17.000 θερμίδες ήτοι 2 κιλά λίπους.

Μειώνει την όρεξη

Η κατανάλωση νερού πριν από το γεύμα μπορεί να μειώσει την ποσότητα φαγητού που θα καταναλώσουμε και μπορεί να προκαλέσει απώλεια βάρους της τάξης των 2 κιλών μέσα σε 12 εβδομάδες. (Πηγές: 1, 2).

Περισσότερο νερό = λιγότερες θερμίδες

Η κατανάλωση νερού στη θέση άλλων ροφημάτων, τα οποία συνήθως περιέχουν αρκετές θερμίδες (π.χ. ζαχαρούχα αναψυκτικά, χυμοί), συνδέεται με μειωμένη κατανάλωση θερμίδων μέσα στη μέρα. Γι' αυτό αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι άτομα που πίνουν κυρίως νερό έχουν μέχρι 9% χαμηλότερη ημερήσια κατανάλωση θερμίδων ήτοι 200 θερμίδες λιγότερες την μέρα.  

Η κατανάλωση νερού επίσης προλαμβάνει την αύξηση βάρους μακροπρόθεσμα. Σε γενικές γραμμές ένα μέσο άτομο παίρνει περίπου 1,45 κιλά κάθε 4 χρόνια. Το νούμερο αυτό μπορεί να μειωθεί κατά 0.13 γρ. αν αυξήσουμε την κατανάλωση νερού κατά ένα ποτήρι ανά ημέρα και κατά 0,5 κιλό αν αντικαταστήσουμε άλλα ροφήματα με νερό.

Πόσο νερό να πίνω;

Πιθανώς να έχετε ακούσει για τα 8 ποτήρια νερό την ημέρα. Όμως αυτός ο αριθμός είναι τυχαίος, όπως συμβαίνει και με πολλά ακόμα πράγματα, οι ανάγκες σε νερό εξαρτώνται αποκλειστικά από τον κάθε οργανισμό. Για παράδειγμα, αν ασκείστε συστηματικά χρειάζεστε περισσότερο νερό από κάποιον που δεν είναι ενεργός. Το ίδιο ισχύει και με το αν είστε ηλικιωμένος ή έγκυος.

Ένας χρήσιμος κανόνας είναι να πίνετε νερό όταν διψάτε και να πίνετε αρκετό για να... σβήσετε τη δίψα σας. Έχετε επίσης κατά νου ότι νερό περιέχουν ροφήματα και τροφές όπως ο καφές, το τσάι, το κρέας, το ψάρι, το γάλα και κυρίως τα φρούτα και τα λαχανικά.


Πηγή: in2life.gr
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια