Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Σε αποθήκες του στρατού σχεδιάζεται να μεταφερθούν τα εκρηκτικά του πλοίου «Andromeda»

Στην άμεση απομάκρυνση από το λιμάνι του Ηρακλείου, των εκρηκτικών που εντοπίστηκαν στο 

μικρό φορτηγό πλοίο «Andromeda», σημαίας Τανζανίας, προχωρά το υπουργείο Ναυτιλίας. Ο Π. Κουρουμπλής, δήλωσε ότι το Λιμενικό έχει ήδη αποθηκεύσει με ασφάλεια τους 410 τόνους εκρηκτικών σε χώρους του λιμανιού, και σε συντονισμό με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, δρομολογείται η άμεση απομάκρυνση και μεταφορά τους σε χώρους του στρατού.
Ωστόσο δεν διευκρινίζεται πότε έχει προγραμματιστεί να γίνει η απομάκρυνση και σε ποιο στρατόπεδο θα μεταφερθούν τα εκρηκτικά. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές δεν επιθυμούν τη γνωστοποίηση του στρατοπέδου που θα μεταφερθούν τα εκρηκτικά, καθώς φοβούνται αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών. Από την άλλη επειδή θεωρείται μια δύσκολη και επικίνδυνη μεταφορά, αναζητείται το κατάλληλο πλοίο, πιθανότατα του Πολεμικού Ναυτικού που θα την πραγματοποιήσει.
Υπενθυμίζεται ότι το «Andromeda» που εντοπίστηκε στις 6 Ιανουαρίου να πλέει στη θαλάσσια περιοχή Αγίου Νικολάου Κρήτης, μετέφερε 29 κοντέινερ με εκρηκτικά, τα οποία εκφορτώθηκαν και βρίσκονται σε αποθήκη στο χώρο του λιμανιού του Ηρακλείου.
Σύμφωνα με το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, όπως προέκυψε από την προανάκριση το πλοίο, είχε προορισμό το λιμάνι Μισουράτα της Λιβύης και όχι το Ομάν και το Τζιμπουτί, όπως προέκυπτε από τα συνοδευτικά έγγραφα του φορτίου.
Ωστόσο ο πλοίαρχος του πλοίου υποστήριξε ότι πήρε εντολή από τον ιδιοκτήτη του πλοίου να κατευθυνθεί και να ξεφορτώσει στη Λιβύη, προορισμός που αναγραφόταν και στο ημερολόγιο της γέφυρας με ημερομηνία 18/12/2017. Στο υπερήλικο πλοίο (39 ετών) διαπιστώθηκαν επίσης 102 σοβαρές παρατηρήσεις-ελλείψεις σχετικά με την αξιοπλοΐα του.
Στο μεταξύ, τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου αναμένεται να απολογηθούν οι 8 ναυτικοί, μέλη του πληρώματος, του «Andromeda». Οι δυο Ουκρανοί, πέντε Ινδοί και ένας Αλβανός οι οποίοι έχουν συλληφθεί, μεταφέρθηκαν από το Ηράκλειο της Κρήτης την Πέμπτη στον Πειραιά και οδηγήθηκαν στην εισαγγελία Πειραιά όπου ζήτησαν και πήραν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν τη Δευτέρα.
efsyn.gr
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια