Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Επιθέσεις αντιεξουσιαστών σε 7 υποκαταστήματα σουπερμάρκετ

Άγνωστοι τα ξημερώματα της Πέμπτης από τις 2 έως τις 3 έσπασαν τα τζάμια στις προσόψεις των 

επτά υποκαταστημάτων της αλυσίδας σουπερμάρκετ Market in. Με ανακοίνωσή τους, καταγγέλλουν τις συνθήκες εργασίας στην επιχείρηση, ενώ εκφράζουν συμπαράσταση στους συντρόφους τους της κατάληψης Libertatia, που καταστράφηκε από εμπρησμό την ημέρα του συλλαλητηρίου στη Θεσσαλονίκη.
Στην ανακοίνωσή τους που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα Indymedia, αναφέρουν ότι στις 25 Ιανουαρίου αποφάσισαν να επιτεθούν «ταυτόχρονα σε 10 υποκαταστήματα Market in στις περιοχές της Αθηνας (Ανάκασα, Βύρωνας, Παγκράτι, Χαλάνδρι, Ζωγράφου, Κερατσίνι, Ίλιον, Νίκαια), σπάζοντας τις τζαμαρίες των προσόψεών τους και προκαλώντας φθορές στο εξωτερικό τους. Η επιλογή της συγκεκριμένης ημερομηνίας σχετίζεται με την εκδίκαση της υπόθεσης ασφαλιστικών μέτρων των Market in στις 26/1 σε συνέχεια της προσωρινής διαταγής για επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων που είχε ασκηθεί την 5/1.
»Στην καθημερινή βία των αφεντικών, την εκμετάλλευση και την εντατικοποίηση, τη βία των απλήρωτων εργατοωρών, της επισφάλειας, των υποτιμητικών σχολίων, της απόλυσης, των απειλών και των μαφιόζικων πρακτικών με χρήση μπράβων, απαντάμε με ταξική αντιβία. Σαμποτάζ στα μαγαζιά του κέρδους τους, στους χώρους καταναγκασμού μας - φθορές στις επιχειρήσεις τους και ρήξη στην αλυσίδα υποτίμησης των ζωών μας. Για τη συλλογική αντεπίθεση στην προοπτική της κοινωνικής και ατομικής χειραφέτησης».
Μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι η εταιρία Market in «εξαπολύει ένα κρεσέντο τρομοκρατίας εναντίον των εργαζομένων και των κινητοποιήσεων τους. Με κορωνίδα το κατάστημα των Ιωαννίνων, όπου το αφεντικό εν ονόματι Ράμος, με τις πλάτες των τοπικών αστυνομικών διευθυντών, τοπικού τύπου αλλά και μπράβων χτύπησε τις κινητοποιήσεις (καθημερινές παρεμβάσεις, αποκλεισμοί σε μαγαζιά, απεργίες κ.α.)».
Σε άλλο σημείο τονίζει ότι «αποκορύφωμα όλων αυτών των περιστατικών ήταν η Πέμπτη 14 Δεκέμβρη, μέρα Γενικής Απεργίας, που η εργοδοσία έβαλε ως εμπροσθοφυλακή της επίθεσης δεκαπέντε μπράβους (ένας εκ των οποίων ήταν και μπράβος του φασίστα βουλευτή της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά). Η περιφρούρηση των απεργών ανταπάντησε δυναμικά στην επίθεση και απώθησε τους μπράβους της εργοδοσίας, τραυματίζοντας αρκετούς απο αυτούς. Την ίδια μέρα το βράδυ, οι χρυσαυγίτες μπράβοι, σαν το μακρύ χέρι των αφεντικων, επιτέθηκαν με μολότωφ στο Συνδικαλιστικό Κέντρο Ακηδεμόνευτης Τάσης ΣΥΝΔΙΚΑΤ, στα Γιάννενα».
Στο υστερόγραφο, οι αντιεξουσιαστές που υπογράφουν ως «Αναρχικές/οι και αντιεξουσιαστές/στριες» αναφέρονται και στο γεγονός της πυρκαγιάς στην κατάληψη Libertatia.
«Την Κυριακή 21 Γενάρη, την ώρα του συλλαλητηρίου για το μακεδονικό με όλον τον ακροδεξιό-φασιστικό συρφετό στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, φασίστες επιχειρούν τον εμπρησμό της κατάληψης Libertatia, η οποία και τυλίγεται στις φλόγες. Την επόμενη ημέρα στην πορεία αλληλεγγύης για τα γεγονότα αυτά, ξυλοκοπούνται 5 σύντροφοι/ισσες και συλλαμβάνονται. Τίποτα δε μένει αναπάντητο. Αλληλεγγύη στους συντρόφους της κατάληψης Libertatia και τους συλληφθέντες/είσες της πορείας αλληλεγγύης».
Σύμφωνα με την αστυνομία, επιβεβαιώντονται οι καταστροφές στα υποκαταστήματα της εταιρείας, ωστόσο υπάρχει μια διαφορά στις περιοχές. Η ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει υποκαταστήματα σε Γαλάτσι, Νίκαια, Καισαριανή, Ζωγράφου, Κερατσίνι, Αγ. Αναργύρους και Χαλάνδρι.
Να σημειωθεί ότι υποκαταστήματα της εταιρείας είχαν γίνει ξανά στόχος τον Δεκέμβριο, όταν μέλη της ομάδας Ρουβίκωνας μπήκαν στα καταστήματα Πετραλώνων και Πατησίων και μοίρασαν φυλλάδια στους πελάτες, καταγγέλλοντας σπάσιμο απεργίας και συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα.
efsyn.gr
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια